NEXUS SI O NEXUS NO


Actualment encara hi ha el dubte del que és i de si realment val la pena comprar-se un terminal Nexus.
Però abans de tot, rebobinem una mica i parlem d'història...
Què és el SO Android ?

 • Android és un Sistema Operatiu (SO) propietat de Google .
 • Google ho distribueix i des del seu començament, Android ha estat altament personalitzable. Es desenvolupa de forma oberta i es pot accedir tant al codi font com a la llista d'incidències on es poden veure els problemes per resoldre i reportar els possibles nous problemes.


A diferència d'altres Sistemes Operatius , Android "es deixa estimar" i al ser altament personalitzable molts fabricants de telefonia mòbil l'adopten com el seu SO . El problema/avantatge que això suposa és que cada fabricant vol diferenciar-se de la resta i li introdueix uns petits/grans canvis a Android perquè una vegada s'utilitzi "el seu" terminal quedi clar quina marca és. Aquests canvis són les anomenades capes de personalització.Exemples de fabricants amb les seves respectives capes de personalització :

 • Samsung - Touchwiz
 • HTC - Sense
 • Sony - TimescapeQuè és un terminal Nexus ?

" Google Nexus és una línia de dispositius mòbils que utilitzen el Sistema Operatiu Android produït per Google en col·laboració amb fabricants de hardware. Els dispositius de la sèrie Nexus no tenen modificacions realitzades per l'operador de telefonia, ni dels fabricants, i a més tenen un bootloader desbloqueable per permetre un major desenvolupament i personalització de l'usuari final. Els dispositius Nexus són els primers dispositius Android a rebre actualitzacions del Sistema Operatiu" (Wikipedia)És realment necessari un terminal Nexus ?

A més de diferenciar i donar valor afegit al fabricant, les capes de personalització en molts casos aconsegueixen millorar l'experiència d'usuari i fer-la més entretinguda i completa, el problema que suposen és que poden provocar ralentitzacions en el terminal, ja que aquest ha de moure la ROM nativa d' Android més la interfície del fabricant "convidat".

Això pot provocar que cada vegada s'hagin de fer terminals amb especificacions més potents perquè el terminal amb interfície de fabricant "convidat" tingui una fluidesa idònia.

Un altre tema important és que molts fabricants mantenen una deixadesa extrema en el tema d'actualitzacions.Val tant la pena l'experiència d' Android natiu d'un Nexus ?

La interfície nativa dels models Nexus de Google és molt lleugera i assegura una actualització gairebé instantània a l'última versió d' Android .
En rebre les actualitzacions gairebé instantàniament, el terminal Nexus garanteix que en molt poc temps es reben les últimes novetats del SO i es solucionen els possibles errors o problemes tècnics, gràcies a la ràpida capacitat de reacció.

Un altre avantatge molt important és que en ser una interfície molt lleugera no és necessària tanta potència per utilitzar el terminal amb alta fluïdesa.

Conseqüències?
Google pot invertir més temps a "millorar" el SO i a realitzar un terminal d'alta gamma que sense ser ni molt menys el Top, si que és un dels més fluïts, millor actualitzats i més barats.

Sí, has llegit bé: Més
barats!!!

Un altre dels avantatges dels Nexus és el preu.

Per posar un exemple: El Google Nexus 5 fabricat per LG disposa de dos models, un de 16 Gb i un altre de 32 Gb per uns 349 i 399 € cadascun respectivament . (Es diu que Google "només" guanya entre 50 i 100 euros per terminal)

Qualsevol altre terminal de gamma alta amb característiques similars és difícil que només sortir al mercat valgui menys de 600 € .
Evolució física del primer mòbil Nexus fins l'actualitat.
Nom comercial dels mòbils Nexus, companyia que els va fabricar i data de sortida.

Nexus One (HTC) - 5 Gener 2010

Nexus S (Samsung) - 6 Decembre 2010

Galaxy Nexus (Samsung) - 18 Octubre 2011

Nexus 4 (LG) - 29 Octubre 2012

Nexus 5 (LG) - 31 Octubre 2013

Nexus 6 (Motorola) - 15 Octubre 2014


Tablets Nexus


Nexus 7 (ASUS) - 2012


Nexus 10 (Samsung) - 2012


Nexus 7 II (ASUS) - 2013


Nexus 9 (HTC) - 2014Pros i contres d'un terminal Nexus.


 • Actualització gairebé instantània de l'última versió Android
 • Al no contenir capa de personalització, qualsevol Nexus disposarà d'una fluïdesa extrema.
 • Com que té un bootloader desbloquejat, permet una personalització i un desenvolupament extraordinaris amb el que gairebé qualsevol cosa és possible.
 • No disposa ni de la millor pantalla, ni de la millor càmera fotogràfica, ni, possiblement, la potència que tenen altres terminals Top (normalment tampoc li fa falta) però en qualitat/preu és realment imbatible.
 • HTC i Samsung van ser els primers fabricants que van realitzar una versió Google Edition del seus millors terminals. Que bàsicament és un intent de fer un model Nexus sense ser Nexus . (O sigui, van fer el terminal sense capa de personalització però a un preu encara més alt) Si tots dos fabricants van decidir fer-ho, per alguna cosa serà, no?
 • Hi ha certs rumors que indiquen que en un futur proper, Google deixarà de fer terminals Nexus i es dedicará a fer un altre tipus de marqueting. Sigui cert o no, el millor és aprofitar quan encara n'hi ha, no?


En definitiva, segurament si féssim una nota global a tot el terminal Nexus tindríem una bona puntuació (Possiblement un 7 o un 8 sobre 10) però quan li afegeixes que sense ser el millor, disposa de la millor actualització, la major fluïdesa possible amb el SO Android , una gran possibilitat de personalització i un preu increible, doncs... "No hay nada más que decir..."


O si?Benvinguts al món Nexus !!!
 • Publicado: 1/9/2013 GMT
 • En: No Categorizado
 • Permaenlace: NEXUS SI O NEXUS NO
 • Comentarios: 0
 • Leído 22493 veces.