THE WALKING DEAD - APOCALIPSI ZOMBI

Atenció SPOILERS!!


A partir d'aquí llegeix sota la teva responsabilitat ja que tot l'escrit està farcit d' Spoilers . Si encara no has vist ni la primera ni la segona temporada de "The Walking Dead" i tens pensat fer-ho... No segueixis llegint!!!


Aquí teniu una impressionant intro realitzada per Daniel M. Kanemoto .
Un cop finalitzada la primera part de la segona temporada (O sigui, l'episodi 2x07), Fox España va fer un mini documental anomenat "Desmontando The Walking Dead " en el que hi havia entre altres coses entrevistes a Robert Kirkman (creador i guionista del còmic TWD), algun dels actors de la sèrie de TV i un munt de personatges més (maquilladors de la sèrie, actors de doblatge al castellà, personatges famosos, maquilladors, productors...)

Doncs bé, en aquest documental hi ha inclòs el que ells anomenaven les 5 normes de supervivència en cas d'apocalipsi zombi segons "The Walking Dead"


Normes de supervivència:


1a - Dispara al cap!
2a - Cobreix-te amb l'olor dels zombis.
3a - No facis soroll.
4a - Mai et refiïs d'un cadàver.
5a - Fuig de les ciutats.


Aquestes normes per començar estarien molt bé, però primer les han d'aplicar (en quasi tots els episodis n'incompleixen més d'una alhora)

I a part d'aquestes 5 (que excepte la 2a, la resta són lògiques) s'haurien d'aplicar unes quantes més.


Com ara:

  • Intenta no fer grups gaire nombrosos per poder-te moure millor vagis on vagis.
  • Sempre i recalco el sempre , ha d'haver-hi, com a mínim, dues persones vigilant quan estiguis aturat (ja sigui damunt de vehicles, edificis, entrades i sortides de locals...)
  • Si les armes de foc, en alguns moments, són contraproduents, ja que fan massa soroll i fan anar més zombis al lloc on és fan els trets... O aconsegueixes un bon silenciador per les armes o te n'agencies d'altres tipus (armes blanques, ballestes, llances, destrals...)
  • Si no et queda cap més sortida que utilitzar armes de foc "sorolloses", assegura't de tenir un munt de munició addicional i de que l'arma accepti gran quantitat de munició per no haver de carregar gaire sovint... (Les escopetes i els revòlvers de pocs trets, per molt macos que siguin no són pràctics)
  • Els nens, les persones amb limitacions físiques o els que els costi desenvolupar-se amb certa velocitat, han d'estar sempre vigilats, controlats i si pot ser sempre en el lloc més segur o allunyat del perill. (O del possible perill)

Bé, hi ha un munt de "normes" més, però tampoc cal enumerar-les totes.


Amb les que he comentat, segurament els que heu vist la sèrie de TV ja heu recordat de veure un munt d'incongruències, oi?


Per si de cas, en recordarem algunes...


Episodi 1x01 -


- Només començar l'episodi i abans dels títols de crèdit és veu com Rick Grimes atura el seu vehicle en el que sembla ser un campament provisional al voltant d'una benzinera. Baixa del vehicle i és mou entre els vehicles sense un mínim d'autoprotecció. Només és troba amb una nena zombi... (Però no podria ser que enlloc d'una nena és trobés 15 zombis? I més després de disparar a la nena amb la seva "sorollosa" arma de foc...)


- No s'assegura de tancar la porta de la comissaria de policia i li importa poc cridar l'atenció dels zombis, només per "matar" un antic company policia convertit. Segurament no tenia pensat tornar, però un lloc segur és un lloc segur... (I més si té aigua calenta i un munt d'armes a l'interior...)


- Morgan Jones juntament amb el seu fill Duane són els primers en ajudar a Rick Grimes només despertar-se del coma. Morgan decideix no acompanyar a Rick i no para de maleir que no havia d'haver disparat cap tret d'arma de foc. Bon consell. La llàstima és que un cop sol és posa davant la finestra amb el fusell d' sniper i comença a cridar l'atenció als zombis i a disparar-los. (Si volia matar la seva dona convertida, amb un sol tret n'hauria fet prou...)Episodi 1x02 -


- Només a l'inici del segon episodi, Lori Grimes abandona la seguretat del campament per endinsar-se al bosc on aprofita per enrotllar-se amb Shane . (No poden haver-hi zombis al bosc?)Episodi 1x03 -


- Un cop al campament, l'únic que sembla que vigila és en Dale (damunt la seva caravana) i la resta de vehicles escampats per tots cantons, tot i això, no impedeix que per la nit deixin un foc encès i s'hi reuneixin al voltant per parlar. (No deien que per la nit els zombis era quan estaven més actius?)


- El dia després pel matí a pocs metres del campament descobreixen un zombi menjant-se un cérvol. Per sort, aquest zombi preferia menjar-se un cérvol abans que els humans... (Com s'havia apropat tant aquest zombi sense que ningú s'adonés? No els havia olorat o escoltat? I on era de lluny el zombi durant la nit mentre eren al voltant del foc fent-la petar...)Episodis 1x04 i 1x05 -


- Al campament, quan els ataquen els zombis per la nit (Tornaven a fer cumbaià al voltant del foc) sense cap tipus de vigilància (Ni tant sols el Dale , que també era al voltant del foc...) Tot i aquest "accident", en episodis següents segueixen sense prendre precaucions de vigilància i autoprotecció... (Tenen sort de que no hi devia haver pressupost per fer més zombis, si no...)


- Decideixen enterrar els amics i cremar la resta de zombis. Molt ben fet, així tothom està enfeinat... (Però, qui vigila?)

Durant la nit, van fer un gran xivarri amb un munt de trets. En teoria, el dia després és quan més havien de vigilar, ja que era molt possible que zombis que estiguessin més lluny sentissin el soroll i és dirigissin cap allà. (Però un altre cop s'obliden de vigilar...)


- Durant les dues temporades, els "vius" no paren de matar els "morts", de totes maneres, i moltíssimes vegades cos a cos i d'una manera tant ferotge que hi ha moments que s'esquitxa de sang la "càmera que ho filma".
Cal recordar que la infecció és propaga quan la sang d'un infectat entra en contacte amb la sang d'un no infectat. Ja sigui mitjançant mossegada, esgarrapada o simplement sang damunt d'una mucosa o d'una ferida...

Algú ha vist un no infectat tapant-se la boca o els ulls o les petites ferides que té quan ataca a un infectat? (Normalment tot el contrari, si us hi fixeu veureu que ataquen cos a cos cridant i amb la boca ben oberta)

Només en la primera temporada hi ha un munt de "cagades", i això que n'he deixat de banda unes quantes perquè son lights i encara "colarien", el més fomut és que durant la segona temporada no milloren gens el plantejament...Episodi 2x01 - (Aquest episodi possiblement un dels més impressionants quan parlem d'errors de supervivència i lògica bàsica)


- Una de les normes de "Desmontando The Walking Dead " era fugir de les ciutats ja que allà és on hi havia més gent infectada.
Si vas en vehicle per la carretera i al davant veus que hi ha una gran aglomeració de vehicles aturats... Que fas?


El més lògic seria aturar-se a una distància prudencial i intentar vorejar el munt de vehicles aturats. Ja que és fàcil de deduir que on hi havia vehicles aturats hi havia persones dins o aprop.


Si dins els vehicles hi ha un munt de persones mortes, qui diu que no n'hi ha d'infectades?


Si decideixen creuar esquivant els vehicles aturats i arriba un moment que s'espatlla un dels vehicles en el que circulen, el primer que fan és escampar-se entre el que ells anomenen "cementiri" per cercar coses d'interès. I els nens els primers...
(Bufff, quin sentit més bo de la protecció, oi?)

- Un cop encerclats de zombis, tothom s'amaga sota els vehicles. Excepte Andrea, que tot i saber que té un intrús dins la caravana a pocs metres d'on s'amaga, decideix seguir muntant l'arma de foc dins el bany. Amb el risc previsible que li caigui alguna peça de l'arma i cridi l'atenció de l'intrús (Com així va passar).
Que hauria passat si aconsegueix muntar l'arma de foc dins el bany? De que li hauria servit? No hauria pogut disparar-la o hauria cridat l'atenció de més zombis.
No era més lògic deixar les peces desmuntades on eren i agafar el primer que trobi que pugui utilitzar-se com a arma no sorollosa? (Un ganivet, un pal, o fins i tot una escombra...)


Un altre cop autoprotecció zero.

- Quan accidentalment T-Dog és fereix de gravetat el braç (semblava una font de tanta sang que li rajava), no se li acudeix res més a Daryl que posar-li un mort al damunt per dissimular-lo i que no el vegin els zombis que li passin pel cantó.


No entraré en polèmiques sobre el tema de que en teoria els zombis no s'hi veuen gaire i és guien més en l'olfacte i el soroll que no pas en la vista (tema recurrent en la que els guionistes de la sèrie sembla que obliden o recorden segons la conveniència...) si no en la norma comentada amb anterioritat de que la infecció és propaga quan la sang d'un infectat entra en contacte amb la sang d'un no infectat...

(Sisi, al damunt li posa un mort, però algú sap del cert que el mort no estava d'alguna manera infectat?)Episodi 2x02 -

- Mentre tots estan cercant a Sophia al bosc, és queden a la caravana en T-Dog (Encara estava ferit i dèbil) i en Dale (L'avi del grup)

Tot seria lògic i normal si no fos perquè en comptes de posar-se dins la caravana tancats i sense fer soroll, és queden fora, asseguts al cantó de la caravana fent petar la xerrada sobre les desgràcies d'un i altre...

(Però, qui vigilava en aquell moment? Cap dels dos! Sembla ben bé que com que ja havia passat el ramat de zombis que marca el guió, sabien que no n'havia de passar cap més o fins i tot algun de ressagat. Segurament ells ja ho sabien perquè els guionistes els ho havien dit, però a la vida real la seva actitud seria quasi suïcida)


- Un cop fereixen de gravetat a Carl, Hershel (el metge veterinari) decideix operar-lo, Otis (la persona que l'havia ferit per accident) i Shane decideixen anar a un refugi d'emergència per cercar el material mèdic necessari per fer l'operació.

Doncs bé, al refugi d'emergència, s'adonen que està envaït de zombis i decideixen un truc a base de bengales per enganyar els "morts" i aconseguir entrar. Malauradament el seu instint de supervivència no era gaire bo i només pensen en com entrar i no en com sortir... (Amb el plantejament que van posar en pràctica: "Entrem, agafem el que necessitem i per sortir ja improvisarem... En un apocalipsi zombi real, no haurien tingut la sort de sortir-se'n cap dels dos)Episodi 2x03 en endavant... (Continuen els despropòsits sense sentit)


- Segueixen sortint i passejant de nit entre el "cementiri" on els havia sorprès el famós ramat de zombis. Sembla que no recordin les seves pròpies paraules que deixaven clar que els zombis eren més actius de nit que no pas de dia. (No podia ser que hi haguessin més ramats que anessin per aquella carretera? O alguns altres de ressagats?)


- A la granja de Hershel no fan cap tipus de vigilància ni de dia ni de nit. Només és preocupen de tancar una reixa a l'entrada de la propietat. (No han demostrat els zombis en més d'una ocasió que poden saltar les reixes o fer-les caure al terra quan volen?)


- Els protagonistes entren a la farmàcia, al bar i a les cases en general sense assegurar-se del cert que no hi hagi ningú dins. Ni tant sols és preocupen de vigilar les portes d'entrada/sortida mentre són dins, no sigui que els sorprenguin vius o morts (com els passa en més d'un ocasió...)


Instint de supervivència i protecció zero!


I així podria seguir i seguir...


La sèrie pot agradar més o menys, però des del meu punt de vista, aquests punts que he anat explicant (I molts d'altres que m'he guardat) fan que la credibilitat baixi moltíssim. I si hi afegim errors de guió, que té en més d'una ocasió, encara baixa més.


He intentat no entrar en la polèmica d'escriure sobre la coherència i els "possibles" errors de guió (Els zombis ara només caminen, són quasi cecs però tenen un olfacte i una oida impressionants i de sobte quan no te n'adones poden correr, fer escalada, passen de l'olfacte i l'oida i és basen quasi només en la vista...) i només argumentar el que per mi serien problemes greus de supervivència i autoprotecció (Respecte el guió, segurament caldria analitzar-ho a part)


Els hauria sortit més a compte seguir el còmic amb més detall i segurament la sèrie els hauria sortit molt més rodona i ben feta. Moltes de les pifiades que aquí explico, en el format de paper no hi són i les que hi són estan molt més ben justificades i explicades.


Més que una solució jo proposo un consell:


Si us agrada "The Walking Dead ": Llegiu el còmic i encara us agradarà més.


Si cada cop us agrada menys "The Walking Dead" : Llegiu el còmic i retrobareu les bones sensacions que heu perdut veient la sèrie de TV.


Els dos formats són compatibles, però només amb un dels dos quedareu completament contents.


Sigui com sigui: Benvinguts a...