ESPECIAL SÈRIES - SPARTACUS - BLOOD AND SAND


Tinc el plaer de presentar-vos la sèrie


Atenció! Aquesta sèrie conté moltes escenes de violència i de sexe. A qui no li agradi que no continuï endavant.

Aquí teniu un tràiler de presentació, en Versió Original i HD, de la primera temporada .SPARTACUS - BLOOD AND SAND és una sèrie que és va estrenar el 22 de gener i va final.litzar la primera temporada el 16 d' abril del 2010 a la cadena americana de tv

A Espanya l'estrena (en espanyol) va ser el dia 3 de juny del 2010 a les 22 hores mitjançant CANAL+ ( Espartaco: Sangre y arena)Història:

A l'any A.C. a Roma els esclaus jugaven un paper clau a l'economia, especialment en les finques.
Spartacus, d'origen traci havia desertat de les tropes auxiliars de Roma de manera que després de ser capturat va ser enviat a realitzar treball forçat en unes mines de guix,
allà va ser comprat per Léntulo Batiato al advertir-li condicions ideals per a la lluita. Els espectacles de gladiadors eren una de les principals diversions del poble romà, i els gladiadors guanyadors eren molt populars. Spartacus , va saquejar i va escapar de l'escola de gladiadors de Capua , i gràcies al seu carisma va acabar encapçalant un moviment d'alliberament d'esclaus i gladiadors que va desafiar a Roma i les seves legions durant dos anys. En aquest moment ell i els seus homes van ser acompanyats per la victòria al llarg de tota la península italiana d'avui. Van aconseguir posar en escac constant i desesperar a Roma .
Fins que el general romà Marcus Licinius Crassus, després de diversos intents, va aconseguir derrotar-los en el sud d' Itàlia .De que va la sèrie?

La sèrie ens explica la història d' Spartacus (soldat d'origen traci) que és traït pels romans, forçat a convertir-se en esclau i renascut com gladiador.

Separat de la seva pàtria i de la dona que estima, Spartacus és condemnat al brutal món dels gladiadors, on la sang i la mort es converteixen en el major entreteniment de l'audiència. Però no totes les batalles es lliuren a la sorra. La traïció, la corrupció, i els plaers més sensuals posaran constantment a prova Spartacus. Per a sobreviure, ha de convertir-se en una mica més que un home, més que un gladiador: ha de convertir-se en una llegenda.Actors principals:

Andy Whitfield és Spartacus ("McLeod's Daughters ")
Erin Cummings és Sura

Lucy Lawless és Lucretia ("Xena: Warrior Princess")

John Hannah és Batiatus ("The mummy", "4 Weddings and a Funeral")

Peter Mensah és Doctore ("300", "El increíble Hulk")

Manu Bennett és Crixus

Craig Parker és Glaber

Viva Bianca és Ilithya


Jai Courtney és Varro

Antonio Te Maioho és BarcaCuriositats:
Sèrie filmada integrament a Nova Zelanda, amb la gran majoria d'actors, principals i secundaris, nadius i realitzada sobre fons verd (Per afegir digitalment les imatges i efectes corresponents).
Primera temporada de 13 episodis d'aproximadament 55 minuts cadascun.
Moltes crítiques, (tant positives com negatives) que no van impedir que el canal Starz, anunciés el desembre del 2009 que hi hauria una segona temporada, quan en aquells moments encara no s'havia estrenat ni un sol episodi.

L'espectador ha respost a aquest gènere épic i la sèrie ha anat guanyant més fanàtics conforme avancen els capítols .

Que cada cop hi hagi més actors que no els importi ensenyar "carn" alhora d'aparèixer en un film o una sèrie, és bastant normal. Dexter i Californication en són bons exemples.
Però he de reconèixer que veure la "Xena" en "pilota picada" em va deixar de pedra...


Comentari:
Si hi ha un passatge de la història de la Roma republicana que és bastant coneguda pel públic, aquesta és la revolta d'esclaus encapçalada pel gladiador Spartacus.


Stanley Kubrick va aconseguír immortal.litzar el caràcter i la història del gladiador tracià Spartacus. En la ment de l'imaginari col.lectiu segueix èssent Kirk Douglas el protagonista d'una dels millor pel.lícules de la història del cinema: Spartacus (1960)


Mig segle després d'aquest film, Spartacus torna en format de sèrie televisiva a mans dels productors Robert Tapert i Sam Raimi (Legend of the Seeker) i produida per Staz Media.

Amb una estètica gràfica adaptada a la petita pantalla similar a l'util.litzada a la pel.lícula 300 de Zack Snyder, amb bones caracteritzacions dels personatges, un guió fluid, interessant, molt realista i amb la presència de violència i sexe com a nou dret, han estat els principals avantatges d'aquesta última sèrie.
Tot i les llicències històriques, la sèrie avança a bon ritme, i al final.litzar la 1a temporada t'adones que totes les morts que hi succeeixen tenen una finalitat.
I de moment, la 2a temporada segueix el ritme trepidant de la 1a i de la preqüela...

El març del 2010, és va diagnosticar que Andy Whitfield (actor que interpreta a Spartacus ) patia un Limfoma no-Hodgkin .
El setembre del 2010 i degut a complicacions amb el càncer, l'actor és va veure obligat a aplaçar la seva aparició en la tercera temporada.
Davant l'impossibilitat de l'actor de tornar a encarnar Spartacus, la productora va decidir fer nous càstings de candidats a encarnar Spartacus. L'actor substitut va ser Liam McIntyre.

Tot i la millora inicial, Andy Whitfield, (actor galès afincat des de fa molts anys a Australia) no va aconseguir recuperar-se i va morir a Sidney l'11 de setembre del 2011
a l'edat de 39 anys.FI D'AQUEST ESPECIAL

Recordeu que clicant l'enllaç del damunt de tot hi ha l'opció de veure el blog traduït al castellà .

D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.