ESPECIAL SÈRIES - FIREFLY


Després de les vacances d'estiu, us presento la sèrie...

Aquí teniu els títols de crèdit d'inici dels episodis. Compte! Que aquesta cançoneta enganxa...Firefly
és una sèrie que és va estrenar el setembre del 2002 a la cadena americana de televisió FOX

A Espanya no s'ha estrenat mai, però és una sèrie fàcil de trobar per Internet en versió original subtitulada.
Editada en DVD a USA el desembre del 2003 .
En els DVD's editats a USA també estan amb opció d'escoltar-los doblats en espanyol neutre.

De que va la sèrie?

En un possible futur cap a l'any 2500, la Terra passa a ser un planeta amb l'ecosistema esgotat, amb massa població i sense recursos.
Això va fer s'hagués d'emigrar a un nou sistema solar en naus espacials multi-generacionals.
Els emigrants és van establir en un nou sistema estel.lar, amb dotzenes de planetes i centenars de llunes.
La societat és una especie de barreja entre el llunyà oest americà i la tecnologia més innovadora, tot i que aquesta tecnologia no està a l'abast de tothom.
Els planetes centrals del nou sistema solar són els mes rics i avançats, i els perifèrics, els més endarrerits i on la gent sobreviu com pot, vivint en planetes mig desèrtics, amb poca tecnologia i
semblants als salvatge Oest Americà.
Els planetes mes allunyats, al sentir-se cada cop més ignorats de la nova capital central van decidir escindir-se i anar "per lliure".

I com a qualsevol país actual això va portar a una guerra civil.
El bàndol de l'Aliança està format per la nova capital central i els rebels o "casaques marrons" la resta de planetes segregacionistes.
La guerra de la Unificació va acabar amb el bàndol de l'Aliança com a vencedor.

El Sergent Malcolm Reynolds, després de lluitar en el bàndol perdedor a la guerra, va aconseguir una nau model Firefly, a la que anomena Serenity (en homenatge a la vall on ell i la resta de rebels van ser vençuts per l'Aliança) i forma una petita tripulació.

És dediquen al contraban, robatoris i altres delictes i tot i que de tant en tant realitzen treballs legals, intenten mantenir-se el més allunyats possible de l'Aliança.


La sèrie comença amb l'arribada a la nau Serenity dels germans Simon i River Tam en el que aparentment sembla que hauria de ser un viatge sense complicacions però llavors comencen de debò els problemes...


Personatges principals:
Nathan Fillion és 'Mal' Reynolds
Malcom 'Mal' Reynolds és el capità de la Serenity . Va ser sergent en el bàndol perdedor de la guerra de la Unificació. Això fa que segueixi ressentit de l'Aliança i provi de coincidir-hi el mínim possible. És un home de forces conviccions morals i estricte codi ètic que poden ocasionar que desobeeixi lleis o assassini per seguir-les. Mantenir sencera la seva nau i viva la seva tripulació són les seves majors prioritats.

Gina Torres és Zoë
Zoë Alleyne Washburne va ser soldat del bàndol perdedor de la guerra de la Unificació, sota les ordres del sergent 'Mal' Reynolds . Un cop final.litza la guerra el segueix i passa a ser la segona al comandament de la seva tripulació. És forta, impecable i molt fidel. És el seu braç dret i és tenen una confiança quasi cega l'un en l'altre. Està casada amb 'Wash' el pilot de la Serenity .

Alan Tudyk és 'Wash'
Hoban 'Wash' Washburne és el pilot de la Serenity, tant boig com experimentat i eficaç als comandaments de la nau. Amb gran sentit de l'humor i ironia. Està casat amb la Zoë i s'estimen amb bogeria.

Morena Baccarin és Inara
Inara Serra és una Acompanyant, una prostituta (paraula que ella evita) legal i de luxe. La seva professió és molt respectada i la seva presència a la nau fa que s'obrin les portes a mons on sense ella seria difícil d'accedir-hi. És molt empàtica. Tot i que 'Mal' en ocasions la mig menysprea pel seu ofici, ella sent una evident atracció cap a ell.

Adam Baldwin és Jayne Cobb
Jayne Cobb és un mercenari, s'encarrega dels treballs bruts, li encanten les armes i tot ho fa pensant en la recompensa. És dur i aparentment poc intel.ligent. 'Mal' sap que si en algun moment li ofereixen més diners que ell, Jayne és pot tornar en la seva contra.

Jewel Staite és 'Kaylee'
Kaywinnit Lee 'Kaylee' Frye té un do amb la mecànica, li encanta fer la seva feina. Sempre està feliç i somrient fins i tot en els moments durs. Adora les maduixes, el Dr. Simon i sobretot la Serenity .

Sean Maher és Dr. Simon
Simon Tam és un jove i dotat doctor. Va deixar el treball en un dels hospitals mes prestigiosos de la capital en assabentar-se que sa germana estava retinguda pel govern. La va ajudar a fugir i ara l'intenta ajudar i protegir tant com pugui.

Summer Glau és River
Rivert Tam és una adolescent superdotada. La seva gran intel.ligència va fer que la seva família la portés a un centre especialitzat. Llavors el govern va aprofitar per experimentar amb la seva ment i quan son germà la va rescatar van passar a ser dels més buscats de l'Aliança. Està mentalment desequilibrada la gran majoria del temps i pot arribar a suposar un perill per tot el que l'envolti.

Ron Glass és Pastor Book
El Pastor Derrial Book és un religiós que després d'un viatge de transport va decidir quedar-se a la Serenity . Coneix i sap remenar les armes amb molta precisió. El seu passat és molt misteriós, tot i que sembla indicar que va estar relacionat d'alguna manera amb l'Aliança.

Dades sobre la sèrie:
La primera temporada havia de ser de 14 episodis, però la sèrie va ser un gran fracàs per TV, (emetien els episodis desordenats, a diferents horaris i actualment, l'episodi pilot i dos episodis més encara segueixen inèdits).
La sèrie va ser cancel.lada, la primera i única temporada consta d' 11 episodis d'uns 45 minuts de durada cadascun.
Poc després de la cancel.lació és va estrenar per DVD i sobtadament va tenir un gran èxit tant de critica com de vendes i va passar a ser una de les sèries de culte amb quasi tants seguidors com X-Files, Babylon 5 o Star Trek i una de les sèries més "abaixades" per Internet.
Aquest inesperat èxit va ocasionar que és real.litzés una pel.licula d'emissió a cinemes amb el títol Serenity.
Tal i com està narrat el film Serenity, és pot veure tranquil.lament de manera independent, però els que prèviament hagin vist la sèrie poden entendre molt millor depèn de quines situacions. A més de final.litzar la trama de la serie Firefly, en el film hi ha més d'una mort de personatges principals a la sèrie original.
En un principi és va comentar que si el film tenia èxit, potser en un futur és farien o més pel.licules o potser hi podria haver continuació de la sèrie Firefly . De moment no hi ha noticies...
Una curiositat sobre Firefly ... El tema principal de la sèrie, "The Ballad of Serenity", va ser escrita pel propi creador de la sèrie Joss Whedon i cantada per Sonny Rhodes


Dades sobre l'autor de la sèrie:
Joss Whedon, creador de la sèrie Firefly, tot i que pugui semblar-ho no és un principiant ni un desconegut ja que és un guionista amb molts anys de feina al damunt.
Va començar escrivint capítols per la sèrie
Roseanne (1988), va guionitzar el film Buffy, The Vampire Slayer (1992) amb Kristy Swanson i Luke Perry de protagonistes. Aquesta pel.lícula va ser un fracàs de public i critica, però Whedon anys més tard, va crear una sèrie amb el mateix títol però amb diferent plantejament, actors i amb moltíssim èxit.
Entre altres films que va guionitzar hi podem trobar:
Speed , X-men, Twister, Waterworld, Toy Story, Alien Resurrection, Titan A.E. , Atlantis: The Lost Empire...
Ell mateix va guionitzar i dirigir el film Serenity (2005)
Gràcies a l'èxit de la sèrie Buffy, The Vampire Slayer (1997) protagonitzada per Sarah Michel Gellar com a Buffy, va real.litzar dos spin-off de la sèrie... Angel (1999) i Fray en format Comic Book per Dark Horse Comics .
Entre els seus projectes més actuals hi podem trobar la creació de la nova i exitosa serie titulada Astonishing X-men en format Comic Book per la Marvel Comics i la continuació del que seria la 8a Temporada de Buffy, the Vampire Slayer en format Comic Book a partir de l'any 2007.
Va rebutjar de guionitzar i dirigir el film X-men 3 .
També és el creador per la FOX de la sèrie titulada
Dollhouse . I per l'any 2011 hi havia l'intenció d'estrenar la nova sèrie: Goners (actualment reescrivint-la i no preparada per la producció)
També és fàcil de trobar per Internet una petita joia creada per Joss Whedon titulada Dr. Horrible's Sing-Along Blog, amb els actors Neil Patrick Harris i Nathan Fillion (el capità 'Mal' Reynolds a Firefly ) com a protagonistes. Si us agraden els musicals d'acció amb molt d'humor, aquesta es la vostra... Quina barreja més curiosa oi?

Comentari:
És difícil de definir ja que podríem dir que és una sèrie "Space-Opera-Futurística" en to Western .
Hi ha efectes especials, acció, humor, ironia... però sobretot hi ha bones histories amb molt bones interpretacions d'actors que fins el moment eren quasi desconeguts.
Si us agraden els diàlegs intel.ligents, l'humor i les bones histories tant d'amor com d'acció... doncs endavant i benvinguts al mon de Joss Whedon amb Firefly .
La gran majoria d'actors que interpreten aquesta sèrie eren desconeguts en el moment de realitzar-se. (Castle, Homeland, V, Terminator The Sarah Connor Chronicles, The Vampire Diaries, Dollhouse, Chuck, són algunes de les sèries que van fer després...)

FI D'AQUEST ESPECIAL

En aquest especial la lletra i les fotografies són més petites del que solen ser-ho normalment. Em disculpo, però he intentat encabir molta informació en poc espai. Espero millorar en properes actual.litzacions.

D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments i comentaris.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.