DE GIRONA A GIRONA...

Julio, 2008

 

ESPECIAL SÈRIES - CALIFORNICATION


En aquest tercer especial tinc el plaer de presentar-vos la sèrieAquí us afegeixo l'inici del primer episodi en els que es veu clarament que es una sèrie especial, "un pel" transgressora i que difícilment deixarà indiferent...Californication és una sèrie que és va estrenar l'agost del 2007 a la cadena americana de televisió

A Espanya és va estrenar a FOX España el gener del 2008, i actualment també és pot veure des del juny del 2008 aDe que va la serie?

Hank Moody és un escriptor novaiorquès que viu des de fa un temps a Los Angeles, ciutat que detesta amb totes les seves forces.


Hank, va escriure un best-seller, el qual van traslladar al cinema en forma d'un film de molt èxit, que ell considera horrible, i en el que no va tenir res a veure a l'adaptació.


A banda d'això, la seva vida amorosa tampoc passa pel seu millor moment, tot i tenir un envejable èxit amb les dones, veu com la seva ex-parella (la Karen) , amb la que te una filla en comú (la Becca) de la que encara segueix enamorat, està a punt de casar-se.


Tot això fa que Hank actualment estigui dins el que és podria anomenar com a bloqueig creatiu. No pot ni aconsegueix escriure una sola línia, llavors és col.lapsa encara més i s'entrega a la beguda, les drogues i el sexe desenfrenat.


En un dels seus jocs sexuals s'enrotlla amb la que sembla ser una admiradora del seu llibre (la Mia).


Malauradament amb el temps descobreix que la noia no només és menor d'edat si no que és la filla de l'actual parella sentimental de la seva ex. (el Bill)


Hank de mica en mica i quasi sense adonar-se veu com la seva actual vida és va complicant cada cop més i més...

Actors principals:
 • David Duchovny és Hank Moddy
 • Natascha McElhone és Karen Van Der Beek
 • Madeleine Martin és Rebecca "Becca" Moody
 • Madeline Zima és Mia Gross
 • Damian Young és Bill Gross
 • Evan Handler és Charlie Rumkle
 • Pamela Adlon és Marci RumkleDades sobre la sèrie:

Sèrie creada per Tom Kapinos (Dawson's Creek)

Retorn a les pantalles de TV de David Duchovny, conegut principalment per interpretar el paper de l'agent Fox Mulder a la sèrie Expediente X (X-Files).

A Californication conjuntament amb David Duchovny hi podem trobar a Evan Handler (24, Sex and the City, CSI: Miami, Perdidos...), Natascha McElhone (Solaris, El Show de Truman, Ronin, La Sombra del Diablo...) o Madeleine Zima, que interpreta a Mia, que molts recordem com l'agradable Gracie,
la nena petita a la sèrie La Tata (The Nanny), dels anys '90.


De moment hi ha cinc temporades emeses. Que consten de 12 episodis d'uns 30 minuts de durada cadascun d'ells.

No és sap del cert quantes temporades tindrà la sèrie, però de moment no s'aturen i van fent. Esperem que quan s'acabin les idees no ho allarguin en excés...Premis:
 • Californication - Globus d'Or a la Millor Comèdia (sèrie de TV)
 • David Duchovny - Globus d'Or al Millor Actor de Comèdia
 • Californication - Premi BAFTA a la Millor Sèrie Internacional


Comentari:

La sèrie va tenir fortes oposicions per part d'agrupacions catòliques i conservadores per evitar la seva retransmissió a molts països.
El més curiós és que no hi ha millor campanya de publicitat que una crítica d'aquest tipus per cridar l'atenció i veure-la, oi?

La veritat és que escenes com les que apareixen en el primer episodi, en la que Hank apaga la seva cigarreta en una pica d'aigua beneita i rep una fel.lació d'una monja dins la mateixa església poden arribar a ofendre a més d'un (i més en un país tant conservador i "purità" com el d' USA)

Sí, hi ha sexe a la sèrie. També escatologia: vòmits desenfrenats i ejaculacions femenines que son com explosions. Peró no és només això, Californication no és una sèrie de sexe i prou. Té una gran profunditat moral i és una historia d'amor exquisida.FI D'AQUEST ESPECIAL


Actualment m'adono que cada cop em costa més i més poder actual.litzar el blog.
Dades, dates, registres, pagines web, blogs, fotografies...
Si vull que sigui correcte i quedi més o menys bé ho he de revisar bastant i em porta bastant temps.
Ja se que no és excusa i que de fer actual.litzacions cada quinze dies estic passant a fer-ho quasi cada trenta.
Espero que em perdoneu les possibles molèsties.

D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
 

ESPECIAL SÈRIES - MOONLIGHT

Com a segon especial us presentaré la sèrie Moonlight
Aquí teniu una "intro" on més o menys es pot veure o deduir l'estil de la sèrie...


Moonlight
és una sèrie que és va estrenar el 28 de setembre del 2007 a la cadena americana de televisió

A Espanya és va estrenar a finals de juliol del 2008 per
I per Internet, la sèrie és relativament fàcil de trobar-la en "Versió Original Subtitulada" (al francès, rus, espanyol...)

Els protagonistes principals de
Moonlight són: Mick St. John i Beth Turner.

Mick St John va ser convertit en vampir 55 anys enrere, a la nit de noces per la seva muller vampiressa Coraline.
Beth Turner, quan era una nena petita va se segrestada per Coraline i salvada per Mick St John.
Beth, sense saber-ho, ha seguit essent protegida per Mick St John fins l'actualitat.

Mick St John viu a Los Angeles i odia ser vampir, lluita amb les conseqüències de la seva immortalitat i aprofita les seves facultats vampíriques per resoldre casos com a investigador privat.

Ara, 22 anys després del salvament, Beth Turner
és una periodista de successos d'un Diari Digital, i gracies a la investigació periodística que desenvolupa, coneix a Mick St John.

De mica en mica i quasi sense adonar-se, tant Mick com Beth s'enamoren l'un de l'altre, amb la peculiaritat de que ella és humana i ell vampir.


A diferència de molts films de vampirs, aquí no tots els vampirs son dolents ni monstres, hi ha de tot, tant "bons" com "dolents".

Els vampirs s'han modernitzat i com un rusc d'abelles han de seguir unes normes jeràrquiques, que entre altres punts estableixen que el benestar de la majoria supera el benestar de la minoria, això implica, el seguiment i ocultació dels vampirs "rebels"...

Actors principals:
 • Alex O'Laughlin és Mick St. John
 • Sophia Myles és Beth Turner
 • Jason Dohring és Josef
 • Shannyn Sossamon és Coraline

Quin seguiment té Moonlight ?

Certament no és una de les sèries de més audiència, però si de molts seguidors.
Emesa en un dels pitjors horaris de la televisió USA (divendres nit), tot i l'horari, en algun moment s'arriba a uns nivells d'audiència molt i molt dignes.

Per aquestes raons no feien dubtar que la CBS comencés a preparar una segona temporada.

La vaga de guionistes americans va fer més mal que res i al final de la temporada, sobtadament va haver-hi la notícia que la sèrie era cancel.lada.

Durant la vaga de guionistes, els seguidors de Moonlight és van mobilitzar i van realitzar una manera curiosa de demanar que se li donés una oportunitat a la serie d'una 2a temporada.

Que van fer?

Juntament amb el recolzament de la Creu Roja americana, van organitzar una donació massiva de sang amb l'objectiu de convèncer a la CBS per renovar Moonlight.
Una manera original de relacionar la donació de sang amb la sèrie (recordem que el protagonista és un vampir) en la que a més s'aprofita per salvar vides...

Malauradament sembla ser que la resolució de la CBS era ferma.

En un principi hi va haver rumors que una altra cadena americana de TV
pogués arribar a obtenir els drets per emetre Moonlight els diumenges, al final ha sigut només un simple rumor.

En un futur, com diu l' Elisenda Camps, tot és possible...

Però de moment ens hem quedat sense Moonlight.
COMENTARI FINAL:

Hi haurà un munt de persones que la poden comparar amb Angel i Buffy the Vampire Slayer (de Josh Whedon ), amb Henry Fitzroy i Vicki Nelson de Blood Ties - Los hijos de la noche o amb Sookie i Bill de True Blood.


Personalment trobo que Moonlight no és la típica sèrie de vampirs…


No veuràs a Mick St. Jones enfolcat en una capa i saltant des de la foscor d'un carreró, ni mossegant a innocents de forma indiscriminada, no és pot transformar en drac-penat, no dorm en un taüt, no se'l pot matar clavant-li una estaca al cor, pot sobreviure enmig del desert a ple llum del dia i creu que l'all és un bon condiment per la pizza.


Tot i això, és un vampir.


Un vampir investigador privat, que té que suportar les conseqüències de la seva immortalitat, lluitar contra els adversaris en el mon humà i vampir, i enfrontar-se a l'amor per una mortal.


FI DEL SEGON ESPECIALEspero que aquest segon especial agradi tant com el primer (el dedicat a la serie DEXTER).
Si alguna persona vol rebre més informació sobre qualsevol apartat del meu blog (films, sèries, comics...) només m'ho ha de demanar...
Si la cosa veig que rutlla seguiré amb propers especials...


D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
Página 1 de 1. Total : 2 Artículos.