ESPECIAL SÈRIES - JEKYLL


En aquesta ocasió us presento la mini-sèrie

Aquí teniu un mini-tràiler que la BBC va fer per presentar la sèrie a la Gran Bretanya, es en versió original (anglès), espero que us agradi...


JEKYLL
és una mini-sèrie que és va estrenar l'estiu del 2007 a la cadena britànica de televisió BBC

A Espanya és va estrenar a el 27 de juliol del 2008.


De que va la sèrie?

Som a l'any 2007, el doctor Tom Jackman es una persona normal, casat, amb dos fills i estima i adora la seva muller. Fins aquí podria ser la vida de qualsevol persona d'avui dia.
La diferència es que el doctor Jackman te un gran secret. En el que sembla ser un greu trastorn de personalitat, Tom te un altre jo, sense inhibicions, amb força sobrehumana i amb predisposició a util.litzar la violència a la mínima ocasió que disposi.
Aquest altre jo és com un nen en el cos d'un superhome i per tal d'evitar que és descontroli i faci mal a la seva família o a qualsevol persona, el doctor Jackman decideix muntar tot un reguitzell de mesures de seguretat.
Una d'aquestes mesures consisteix en mantenir en secret al seu altre jo que te una família, i en un precari acord d'anar a teràpia.


Veient les similituds entre la seva vida i la novel.la "L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde" de Robert Louis Stevenson,
l'altre jo del doctor Jackman passa a auto-anomenar-se senyor Hyde.


El doctor Tom Jackman sembla tenir-ho tot sota control, fins que un dia el senyor Hyde descobreix que Tom te una família que ell desconeixia.
Peró el que cap dels dos sap es que una organització monitoritza cada un dels seus moviments, tant del doctor Jackman com del senyor Hyde.
Aquesta organització és mil.lenària, amb il.limitat poder i amb un pla de centenars d'anys proper a complir-se que dona a entendre que el retorn del senyor Hyde no es accidental.Actors principals:
  • James Nesbitt és Tom Jackman i Mr. Hyde
  • Gina Bellman és Claire Jackman
  • Michelle Ryan és Katherine Reimer
  • Denis Lawson és Peter Syme

Dades sobre la sèrie:

Jekyll és una mini-sèrie de televisió que re-inventa i continua la historia del doctor Jekyll i el senyor Hyde de Robert Louis Stevenson.

És un d'aquells exemples de gran televisió britànica: Baix pressupost, sense efectes especials, amb guions enginyosos de
Steven Moffat, frescos, amb exquisits tocs d'humor, diàlegs esplèndids i amb una historia molt ben lligada i resolta que sap mantenir el punt just de suspens alhora que sap resoldre en el seu moment les incògnites plantejades.
Peró tot això que he explicat no seria res si em deixés de mencionar el més important de tota la sèrie: els actors, del millor que hi ha, amb una sèrie d'actors secundaris impressionant que fan un paper genial cada cop que apareixen, però sobretot cal remarcar l'actuació del protagonista, James Nesbitt
que interpreta al doctor Jackman/Jeckyll i a Hyde.

La primera (i sembla que única) temporada consta de 6 episodis d'aproximadament uns 60 minuts de durada cadascun.


Comentari:

Entre Jekyll i Hyde hi ha molt poques diferències físiques i la transformació es quasi per complet pur treball de l'actor. El canvi de to de veu, els moviments i la manera de caminar, les gesticulacions... L'actor aconsegueix crear dos personatges completament diferents en un mateix cos físic.
Cal destacar l'impressionant veu, capaç d'amenaçar i fer venir por amb molta amabilitat.
Tot i que el doblatge és bastant correcte, en aquesta sèrie és quasi un crim veure-la doblada i no en versió original.
Qui no tingui suficient domini d'anglès, que no és preocupi, que no tindrà problemes per trobar la sèrie subtitulada en un munt d'idiomes (francès, rus, italià, espanyol...)
La sèrie inicialment és simpàtica però a mesura que és va desenvolupant et va enganxant fins que arriba un moment que és difícil no veure tots els episodis quasi seguits.


FI D'AQUEST ESPECIAL


Després de bastants dies sense actual.lització, ja em torneu a tenir aquí...
Sembla ser que hi ha hagut problemes tècnics amb els servidors, ja que durant bastants dies no és podia accedir de cap manera al blog. No ha sigut problema meu, però igualment em disculpo pels problemes ocasionats.

Gràcies per tots els mails de suport i suggeriments, moltes gràcies també pel munt de persones que visiten el blog.

Com podeu veure al damunt de tot, només clicant en un enllaç que he posat hi ha l'opció de veure el blog traduït a l'espanyol .
Que us sembla aquesta opció?


D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.