DE GIRONA A GIRONA...

ESPECIAL SERIES DE TV

 

THE WALKING DEAD - APOCALIPSI ZOMBI

Atenció SPOILERS!!


A partir d'aquí llegeix sota la teva responsabilitat ja que tot l'escrit està farcit d' Spoilers . Si encara no has vist ni la primera ni la segona temporada de "The Walking Dead" i tens pensat fer-ho... No segueixis llegint!!!


Aquí teniu una impressionant intro realitzada per Daniel M. Kanemoto .
Un cop finalitzada la primera part de la segona temporada (O sigui, l'episodi 2x07), Fox España va fer un mini documental anomenat "Desmontando The Walking Dead " en el que hi havia entre altres coses entrevistes a Robert Kirkman (creador i guionista del còmic TWD), algun dels actors de la sèrie de TV i un munt de personatges més (maquilladors de la sèrie, actors de doblatge al castellà, personatges famosos, maquilladors, productors...)

Doncs bé, en aquest documental hi ha inclòs el que ells anomenaven les 5 normes de supervivència en cas d'apocalipsi zombi segons "The Walking Dead"


Normes de supervivència:


1a - Dispara al cap!
2a - Cobreix-te amb l'olor dels zombis.
3a - No facis soroll.
4a - Mai et refiïs d'un cadàver.
5a - Fuig de les ciutats.


Aquestes normes per començar estarien molt bé, però primer les han d'aplicar (en quasi tots els episodis n'incompleixen més d'una alhora)

I a part d'aquestes 5 (que excepte la 2a, la resta són lògiques) s'haurien d'aplicar unes quantes més.


Com ara:

 • Intenta no fer grups gaire nombrosos per poder-te moure millor vagis on vagis.
 • Sempre i recalco el sempre , ha d'haver-hi, com a mínim, dues persones vigilant quan estiguis aturat (ja sigui damunt de vehicles, edificis, entrades i sortides de locals...)
 • Si les armes de foc, en alguns moments, són contraproduents, ja que fan massa soroll i fan anar més zombis al lloc on és fan els trets... O aconsegueixes un bon silenciador per les armes o te n'agencies d'altres tipus (armes blanques, ballestes, llances, destrals...)
 • Si no et queda cap més sortida que utilitzar armes de foc "sorolloses", assegura't de tenir un munt de munició addicional i de que l'arma accepti gran quantitat de munició per no haver de carregar gaire sovint... (Les escopetes i els revòlvers de pocs trets, per molt macos que siguin no són pràctics)
 • Els nens, les persones amb limitacions físiques o els que els costi desenvolupar-se amb certa velocitat, han d'estar sempre vigilats, controlats i si pot ser sempre en el lloc més segur o allunyat del perill. (O del possible perill)

Bé, hi ha un munt de "normes" més, però tampoc cal enumerar-les totes.


Amb les que he comentat, segurament els que heu vist la sèrie de TV ja heu recordat de veure un munt d'incongruències, oi?


Per si de cas, en recordarem algunes...


Episodi 1x01 -


- Només començar l'episodi i abans dels títols de crèdit és veu com Rick Grimes atura el seu vehicle en el que sembla ser un campament provisional al voltant d'una benzinera. Baixa del vehicle i és mou entre els vehicles sense un mínim d'autoprotecció. Només és troba amb una nena zombi... (Però no podria ser que enlloc d'una nena és trobés 15 zombis? I més després de disparar a la nena amb la seva "sorollosa" arma de foc...)


- No s'assegura de tancar la porta de la comissaria de policia i li importa poc cridar l'atenció dels zombis, només per "matar" un antic company policia convertit. Segurament no tenia pensat tornar, però un lloc segur és un lloc segur... (I més si té aigua calenta i un munt d'armes a l'interior...)


- Morgan Jones juntament amb el seu fill Duane són els primers en ajudar a Rick Grimes només despertar-se del coma. Morgan decideix no acompanyar a Rick i no para de maleir que no havia d'haver disparat cap tret d'arma de foc. Bon consell. La llàstima és que un cop sol és posa davant la finestra amb el fusell d' sniper i comença a cridar l'atenció als zombis i a disparar-los. (Si volia matar la seva dona convertida, amb un sol tret n'hauria fet prou...)Episodi 1x02 -


- Només a l'inici del segon episodi, Lori Grimes abandona la seguretat del campament per endinsar-se al bosc on aprofita per enrotllar-se amb Shane . (No poden haver-hi zombis al bosc?)Episodi 1x03 -


- Un cop al campament, l'únic que sembla que vigila és en Dale (damunt la seva caravana) i la resta de vehicles escampats per tots cantons, tot i això, no impedeix que per la nit deixin un foc encès i s'hi reuneixin al voltant per parlar. (No deien que per la nit els zombis era quan estaven més actius?)


- El dia després pel matí a pocs metres del campament descobreixen un zombi menjant-se un cérvol. Per sort, aquest zombi preferia menjar-se un cérvol abans que els humans... (Com s'havia apropat tant aquest zombi sense que ningú s'adonés? No els havia olorat o escoltat? I on era de lluny el zombi durant la nit mentre eren al voltant del foc fent-la petar...)Episodis 1x04 i 1x05 -


- Al campament, quan els ataquen els zombis per la nit (Tornaven a fer cumbaià al voltant del foc) sense cap tipus de vigilància (Ni tant sols el Dale , que també era al voltant del foc...) Tot i aquest "accident", en episodis següents segueixen sense prendre precaucions de vigilància i autoprotecció... (Tenen sort de que no hi devia haver pressupost per fer més zombis, si no...)


- Decideixen enterrar els amics i cremar la resta de zombis. Molt ben fet, així tothom està enfeinat... (Però, qui vigila?)

Durant la nit, van fer un gran xivarri amb un munt de trets. En teoria, el dia després és quan més havien de vigilar, ja que era molt possible que zombis que estiguessin més lluny sentissin el soroll i és dirigissin cap allà. (Però un altre cop s'obliden de vigilar...)


- Durant les dues temporades, els "vius" no paren de matar els "morts", de totes maneres, i moltíssimes vegades cos a cos i d'una manera tant ferotge que hi ha moments que s'esquitxa de sang la "càmera que ho filma".
Cal recordar que la infecció és propaga quan la sang d'un infectat entra en contacte amb la sang d'un no infectat. Ja sigui mitjançant mossegada, esgarrapada o simplement sang damunt d'una mucosa o d'una ferida...

Algú ha vist un no infectat tapant-se la boca o els ulls o les petites ferides que té quan ataca a un infectat? (Normalment tot el contrari, si us hi fixeu veureu que ataquen cos a cos cridant i amb la boca ben oberta)

Només en la primera temporada hi ha un munt de "cagades", i això que n'he deixat de banda unes quantes perquè son lights i encara "colarien", el més fomut és que durant la segona temporada no milloren gens el plantejament...Episodi 2x01 - (Aquest episodi possiblement un dels més impressionants quan parlem d'errors de supervivència i lògica bàsica)


- Una de les normes de "Desmontando The Walking Dead " era fugir de les ciutats ja que allà és on hi havia més gent infectada.
Si vas en vehicle per la carretera i al davant veus que hi ha una gran aglomeració de vehicles aturats... Que fas?


El més lògic seria aturar-se a una distància prudencial i intentar vorejar el munt de vehicles aturats. Ja que és fàcil de deduir que on hi havia vehicles aturats hi havia persones dins o aprop.


Si dins els vehicles hi ha un munt de persones mortes, qui diu que no n'hi ha d'infectades?


Si decideixen creuar esquivant els vehicles aturats i arriba un moment que s'espatlla un dels vehicles en el que circulen, el primer que fan és escampar-se entre el que ells anomenen "cementiri" per cercar coses d'interès. I els nens els primers...
(Bufff, quin sentit més bo de la protecció, oi?)

- Un cop encerclats de zombis, tothom s'amaga sota els vehicles. Excepte Andrea, que tot i saber que té un intrús dins la caravana a pocs metres d'on s'amaga, decideix seguir muntant l'arma de foc dins el bany. Amb el risc previsible que li caigui alguna peça de l'arma i cridi l'atenció de l'intrús (Com així va passar).
Que hauria passat si aconsegueix muntar l'arma de foc dins el bany? De que li hauria servit? No hauria pogut disparar-la o hauria cridat l'atenció de més zombis.
No era més lògic deixar les peces desmuntades on eren i agafar el primer que trobi que pugui utilitzar-se com a arma no sorollosa? (Un ganivet, un pal, o fins i tot una escombra...)


Un altre cop autoprotecció zero.

- Quan accidentalment T-Dog és fereix de gravetat el braç (semblava una font de tanta sang que li rajava), no se li acudeix res més a Daryl que posar-li un mort al damunt per dissimular-lo i que no el vegin els zombis que li passin pel cantó.


No entraré en polèmiques sobre el tema de que en teoria els zombis no s'hi veuen gaire i és guien més en l'olfacte i el soroll que no pas en la vista (tema recurrent en la que els guionistes de la sèrie sembla que obliden o recorden segons la conveniència...) si no en la norma comentada amb anterioritat de que la infecció és propaga quan la sang d'un infectat entra en contacte amb la sang d'un no infectat...

(Sisi, al damunt li posa un mort, però algú sap del cert que el mort no estava d'alguna manera infectat?)Episodi 2x02 -

- Mentre tots estan cercant a Sophia al bosc, és queden a la caravana en T-Dog (Encara estava ferit i dèbil) i en Dale (L'avi del grup)

Tot seria lògic i normal si no fos perquè en comptes de posar-se dins la caravana tancats i sense fer soroll, és queden fora, asseguts al cantó de la caravana fent petar la xerrada sobre les desgràcies d'un i altre...

(Però, qui vigilava en aquell moment? Cap dels dos! Sembla ben bé que com que ja havia passat el ramat de zombis que marca el guió, sabien que no n'havia de passar cap més o fins i tot algun de ressagat. Segurament ells ja ho sabien perquè els guionistes els ho havien dit, però a la vida real la seva actitud seria quasi suïcida)


- Un cop fereixen de gravetat a Carl, Hershel (el metge veterinari) decideix operar-lo, Otis (la persona que l'havia ferit per accident) i Shane decideixen anar a un refugi d'emergència per cercar el material mèdic necessari per fer l'operació.

Doncs bé, al refugi d'emergència, s'adonen que està envaït de zombis i decideixen un truc a base de bengales per enganyar els "morts" i aconseguir entrar. Malauradament el seu instint de supervivència no era gaire bo i només pensen en com entrar i no en com sortir... (Amb el plantejament que van posar en pràctica: "Entrem, agafem el que necessitem i per sortir ja improvisarem... En un apocalipsi zombi real, no haurien tingut la sort de sortir-se'n cap dels dos)Episodi 2x03 en endavant... (Continuen els despropòsits sense sentit)


- Segueixen sortint i passejant de nit entre el "cementiri" on els havia sorprès el famós ramat de zombis. Sembla que no recordin les seves pròpies paraules que deixaven clar que els zombis eren més actius de nit que no pas de dia. (No podia ser que hi haguessin més ramats que anessin per aquella carretera? O alguns altres de ressagats?)


- A la granja de Hershel no fan cap tipus de vigilància ni de dia ni de nit. Només és preocupen de tancar una reixa a l'entrada de la propietat. (No han demostrat els zombis en més d'una ocasió que poden saltar les reixes o fer-les caure al terra quan volen?)


- Els protagonistes entren a la farmàcia, al bar i a les cases en general sense assegurar-se del cert que no hi hagi ningú dins. Ni tant sols és preocupen de vigilar les portes d'entrada/sortida mentre són dins, no sigui que els sorprenguin vius o morts (com els passa en més d'un ocasió...)


Instint de supervivència i protecció zero!


I així podria seguir i seguir...


La sèrie pot agradar més o menys, però des del meu punt de vista, aquests punts que he anat explicant (I molts d'altres que m'he guardat) fan que la credibilitat baixi moltíssim. I si hi afegim errors de guió, que té en més d'una ocasió, encara baixa més.


He intentat no entrar en la polèmica d'escriure sobre la coherència i els "possibles" errors de guió (Els zombis ara només caminen, són quasi cecs però tenen un olfacte i una oida impressionants i de sobte quan no te n'adones poden correr, fer escalada, passen de l'olfacte i l'oida i és basen quasi només en la vista...) i només argumentar el que per mi serien problemes greus de supervivència i autoprotecció (Respecte el guió, segurament caldria analitzar-ho a part)


Els hauria sortit més a compte seguir el còmic amb més detall i segurament la sèrie els hauria sortit molt més rodona i ben feta. Moltes de les pifiades que aquí explico, en el format de paper no hi són i les que hi són estan molt més ben justificades i explicades.


Més que una solució jo proposo un consell:


Si us agrada "The Walking Dead ": Llegiu el còmic i encara us agradarà més.


Si cada cop us agrada menys "The Walking Dead" : Llegiu el còmic i retrobareu les bones sensacions que heu perdut veient la sèrie de TV.


Els dos formats són compatibles, però només amb un dels dos quedareu completament contents.


Sigui com sigui: Benvinguts a...


 
 

ESPECIAL SÈRIES - SPARTACUS - BLOOD AND SAND


Tinc el plaer de presentar-vos la sèrie


Atenció! Aquesta sèrie conté moltes escenes de violència i de sexe. A qui no li agradi que no continuï endavant.

Aquí teniu un tràiler de presentació, en Versió Original i HD, de la primera temporada .SPARTACUS - BLOOD AND SAND és una sèrie que és va estrenar el 22 de gener i va final.litzar la primera temporada el 16 d' abril del 2010 a la cadena americana de tv

A Espanya l'estrena (en espanyol) va ser el dia 3 de juny del 2010 a les 22 hores mitjançant CANAL+ ( Espartaco: Sangre y arena)Història:

A l'any A.C. a Roma els esclaus jugaven un paper clau a l'economia, especialment en les finques.
Spartacus, d'origen traci havia desertat de les tropes auxiliars de Roma de manera que després de ser capturat va ser enviat a realitzar treball forçat en unes mines de guix,
allà va ser comprat per Léntulo Batiato al advertir-li condicions ideals per a la lluita. Els espectacles de gladiadors eren una de les principals diversions del poble romà, i els gladiadors guanyadors eren molt populars. Spartacus , va saquejar i va escapar de l'escola de gladiadors de Capua , i gràcies al seu carisma va acabar encapçalant un moviment d'alliberament d'esclaus i gladiadors que va desafiar a Roma i les seves legions durant dos anys. En aquest moment ell i els seus homes van ser acompanyats per la victòria al llarg de tota la península italiana d'avui. Van aconseguir posar en escac constant i desesperar a Roma .
Fins que el general romà Marcus Licinius Crassus, després de diversos intents, va aconseguir derrotar-los en el sud d' Itàlia .De que va la sèrie?

La sèrie ens explica la història d' Spartacus (soldat d'origen traci) que és traït pels romans, forçat a convertir-se en esclau i renascut com gladiador.

Separat de la seva pàtria i de la dona que estima, Spartacus és condemnat al brutal món dels gladiadors, on la sang i la mort es converteixen en el major entreteniment de l'audiència. Però no totes les batalles es lliuren a la sorra. La traïció, la corrupció, i els plaers més sensuals posaran constantment a prova Spartacus. Per a sobreviure, ha de convertir-se en una mica més que un home, més que un gladiador: ha de convertir-se en una llegenda.Actors principals:

Andy Whitfield és Spartacus ("McLeod's Daughters ")
Erin Cummings és Sura

Lucy Lawless és Lucretia ("Xena: Warrior Princess")

John Hannah és Batiatus ("The mummy", "4 Weddings and a Funeral")

Peter Mensah és Doctore ("300", "El increíble Hulk")

Manu Bennett és Crixus

Craig Parker és Glaber

Viva Bianca és Ilithya


Jai Courtney és Varro

Antonio Te Maioho és BarcaCuriositats:
Sèrie filmada integrament a Nova Zelanda, amb la gran majoria d'actors, principals i secundaris, nadius i realitzada sobre fons verd (Per afegir digitalment les imatges i efectes corresponents).
Primera temporada de 13 episodis d'aproximadament 55 minuts cadascun.
Moltes crítiques, (tant positives com negatives) que no van impedir que el canal Starz, anunciés el desembre del 2009 que hi hauria una segona temporada, quan en aquells moments encara no s'havia estrenat ni un sol episodi.

L'espectador ha respost a aquest gènere épic i la sèrie ha anat guanyant més fanàtics conforme avancen els capítols .

Que cada cop hi hagi més actors que no els importi ensenyar "carn" alhora d'aparèixer en un film o una sèrie, és bastant normal. Dexter i Californication en són bons exemples.
Però he de reconèixer que veure la "Xena" en "pilota picada" em va deixar de pedra...


Comentari:
Si hi ha un passatge de la història de la Roma republicana que és bastant coneguda pel públic, aquesta és la revolta d'esclaus encapçalada pel gladiador Spartacus.


Stanley Kubrick va aconseguír immortal.litzar el caràcter i la història del gladiador tracià Spartacus. En la ment de l'imaginari col.lectiu segueix èssent Kirk Douglas el protagonista d'una dels millor pel.lícules de la història del cinema: Spartacus (1960)


Mig segle després d'aquest film, Spartacus torna en format de sèrie televisiva a mans dels productors Robert Tapert i Sam Raimi (Legend of the Seeker) i produida per Staz Media.

Amb una estètica gràfica adaptada a la petita pantalla similar a l'util.litzada a la pel.lícula 300 de Zack Snyder, amb bones caracteritzacions dels personatges, un guió fluid, interessant, molt realista i amb la presència de violència i sexe com a nou dret, han estat els principals avantatges d'aquesta última sèrie.
Tot i les llicències històriques, la sèrie avança a bon ritme, i al final.litzar la 1a temporada t'adones que totes les morts que hi succeeixen tenen una finalitat.
I de moment, la 2a temporada segueix el ritme trepidant de la 1a i de la preqüela...

El març del 2010, és va diagnosticar que Andy Whitfield (actor que interpreta a Spartacus ) patia un Limfoma no-Hodgkin .
El setembre del 2010 i degut a complicacions amb el càncer, l'actor és va veure obligat a aplaçar la seva aparició en la tercera temporada.
Davant l'impossibilitat de l'actor de tornar a encarnar Spartacus, la productora va decidir fer nous càstings de candidats a encarnar Spartacus. L'actor substitut va ser Liam McIntyre.

Tot i la millora inicial, Andy Whitfield, (actor galès afincat des de fa molts anys a Australia) no va aconseguir recuperar-se i va morir a Sidney l'11 de setembre del 2011
a l'edat de 39 anys.FI D'AQUEST ESPECIAL

Recordeu que clicant l'enllaç del damunt de tot hi ha l'opció de veure el blog traduït al castellà .

D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
 

ESPECIAL SÈRIES - TERMINATOR - THE SARAH CONNOR CHRONICLES


En aquesta ocasió us presento la sèrie

TERMINATOR - THE SARAH CONNOR CHRONICLES és una sèrie que és va estrenar el 13 de gener del 2008 a la cadena americana de tv
La "Federación de Organismos de Radio y Televisión Autonómicos"
va aconseguir els drets d'emissió de la sèrie, això va ocasionar que en el transcurs de poc temps moltes cadenes autonòmiques estrenessin la primera temporada.
A Catalunya és va estrenar a el dijous 27 de març del 2008
(òbviament en català)

Exceptuant les cadenes autonòmiques, a Espanya és va estrenar el 28 de juliol del 2008 a la tv de pagament


De que va la serie?

L'acció és situa l'any 1997, després dels fets ocorreguts a la pel·lícula "Terminator 2 - The judgment day" .
Després d'el.liminar el Terminator T1000, Sarah i John Connor és troben fugint de la justícia i descobreixen nous enemics, tant del present com del futur.

Aquesta nova sèrie ens explica el que passa quan Sarah Connor, cansada d'anar a remolc dels aconteixements i d'estar fugir constantment, decideix fer un canvi de rols i passar de ser presa a ser caçador.
S'adona que la millor manera de protegir el seu fill John i d'ensenyar-lo a sobreviure en un futur difícil i complicat és d'intentar evitar que Skynet (l'intel.ligència artificial del futur creadora dels Terminators) arribi a existir.

En aquesta guerra no estan sols, igual que en el film "Terminator 2 - The judgment day", el John Connor del futur els envia a Cameron, una Terminator femenina per protegir al John Connor de 15 anys del present.

Malauradament, Skynet també envia Terminators al passat per el.liminar-los...Actors principals:

Lena Headey és Sarah Connor
Thomas Dekker és John Connor
Summer Glau és Cameron Phillips
Richard T. Jones és James Ellison

Dades sobre la serie:

La primera temporada havia de ser de 13 episodis, però degut a la vaga de guionistes és va retallar i va passar a ser només de 9 episodis d'aproximadament uns 40 minuts de durada cadascun.

El creador de la serie, Josh Friedman, va ser assessorat en alguns apartats pel mateix James Cameron. (creador de la franquícia Terminator i director dels dos primers films)

La sèrie és va estrenar a USA, el diumenge
13 de gener del 2008 i va aconseguir la millor arrancada inicial d'una nova sèrie amb més de 18 milions d'espectadors.

És manté la sintonia original dels films de Terminator realitzat per Bear McCreadry i Brad Fiedel .

Per la segona temporada és van realitzar dos fitxatges estrella per actuar a la sèrie: La cantant del grup de rock "Garbage", Shirley Manson i l'actor Brian Austin Green (David a "90210 Sensación de vivir") tot i l'exotisme d'ambdós personatges, s'ha de reconèixer que la seva actuació a la sèrie és memorable.
Brian Austin Green
Shirley Manson

Comentari:

Dir que les dues primeres pel.licules de Terminator (les de James Cameron) són mítiques, suposo que és obvi.
I dir que la tercera part (la de Jonathan Mostow) enfonsava bastant la filosofia de les dues primeres i que et deixava amb bastant mal regust de boca... doncs també és bastant obvi, oi?
Si ens ho pensem fredament, la gran majoria de fans de Terminator ens agradaria poder esborrar la tercera part cinematogràfica i un cop acaba el segon film enllaçar-ho amb la serie
"Terminator - The Sarah Connor Chronicles" .
Un cop vista la quarta entrega cinematogràfica, amb un Christian Bale interpretant un John Connor adult. Més enllà de si és bona o no, (Que ho és) queda clar que no segueix les línies argumentals de la sèrie.
Llavors la sèrie passarà a ser un What If? Un I si? Un Que hauria passat si...
Qui digui que la sèrie és pot encabir entre el segon i tercer film... En la meva modesta opinió, no crec que sigui possible.
Diuen que James Cameron un cop vist el guió del tercer film, va trucar el seu amic Arnold i li va dir que el guió era tant dolent que com a mínim aprofités i demanés molts diners per interpretar-la. (Va cobrar quasi 25 milions de dòlars...)
La sèrie i els protagonistes m'agraden. Lena Headey ho fa molt bé, però reconec que la Sarah Connor de la Linda Hamilton m'apassionava...


FI D'AQUEST ESPECIAL

Després d'un accident laboral en el que quasi perdo un dit de la mà, ja em torneu a tenir aquí...
El dit hi és, però la rapidesa mecanogràfica i el temps per anar actual.litzant el blog ha minvat moltíssim.
Tot i els problemes tècnics aniré "fent feina" amb el blog, pot ser no tant ràpid com abans, però de mica en mica s'omple la pica, oi?


Recordeu que clicant l'enllaç del damunt de tot hi ha l'opció de veure el blog traduït a l'espanyol .

D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
 

ESPECIAL SÈRIES - JEKYLL


En aquesta ocasió us presento la mini-sèrie

Aquí teniu un mini-tràiler que la BBC va fer per presentar la sèrie a la Gran Bretanya, es en versió original (anglès), espero que us agradi...


JEKYLL
és una mini-sèrie que és va estrenar l'estiu del 2007 a la cadena britànica de televisió BBC

A Espanya és va estrenar a el 27 de juliol del 2008.


De que va la sèrie?

Som a l'any 2007, el doctor Tom Jackman es una persona normal, casat, amb dos fills i estima i adora la seva muller. Fins aquí podria ser la vida de qualsevol persona d'avui dia.
La diferència es que el doctor Jackman te un gran secret. En el que sembla ser un greu trastorn de personalitat, Tom te un altre jo, sense inhibicions, amb força sobrehumana i amb predisposició a util.litzar la violència a la mínima ocasió que disposi.
Aquest altre jo és com un nen en el cos d'un superhome i per tal d'evitar que és descontroli i faci mal a la seva família o a qualsevol persona, el doctor Jackman decideix muntar tot un reguitzell de mesures de seguretat.
Una d'aquestes mesures consisteix en mantenir en secret al seu altre jo que te una família, i en un precari acord d'anar a teràpia.


Veient les similituds entre la seva vida i la novel.la "L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hyde" de Robert Louis Stevenson,
l'altre jo del doctor Jackman passa a auto-anomenar-se senyor Hyde.


El doctor Tom Jackman sembla tenir-ho tot sota control, fins que un dia el senyor Hyde descobreix que Tom te una família que ell desconeixia.
Peró el que cap dels dos sap es que una organització monitoritza cada un dels seus moviments, tant del doctor Jackman com del senyor Hyde.
Aquesta organització és mil.lenària, amb il.limitat poder i amb un pla de centenars d'anys proper a complir-se que dona a entendre que el retorn del senyor Hyde no es accidental.Actors principals:
 • James Nesbitt és Tom Jackman i Mr. Hyde
 • Gina Bellman és Claire Jackman
 • Michelle Ryan és Katherine Reimer
 • Denis Lawson és Peter Syme

Dades sobre la sèrie:

Jekyll és una mini-sèrie de televisió que re-inventa i continua la historia del doctor Jekyll i el senyor Hyde de Robert Louis Stevenson.

És un d'aquells exemples de gran televisió britànica: Baix pressupost, sense efectes especials, amb guions enginyosos de
Steven Moffat, frescos, amb exquisits tocs d'humor, diàlegs esplèndids i amb una historia molt ben lligada i resolta que sap mantenir el punt just de suspens alhora que sap resoldre en el seu moment les incògnites plantejades.
Peró tot això que he explicat no seria res si em deixés de mencionar el més important de tota la sèrie: els actors, del millor que hi ha, amb una sèrie d'actors secundaris impressionant que fan un paper genial cada cop que apareixen, però sobretot cal remarcar l'actuació del protagonista, James Nesbitt
que interpreta al doctor Jackman/Jeckyll i a Hyde.

La primera (i sembla que única) temporada consta de 6 episodis d'aproximadament uns 60 minuts de durada cadascun.


Comentari:

Entre Jekyll i Hyde hi ha molt poques diferències físiques i la transformació es quasi per complet pur treball de l'actor. El canvi de to de veu, els moviments i la manera de caminar, les gesticulacions... L'actor aconsegueix crear dos personatges completament diferents en un mateix cos físic.
Cal destacar l'impressionant veu, capaç d'amenaçar i fer venir por amb molta amabilitat.
Tot i que el doblatge és bastant correcte, en aquesta sèrie és quasi un crim veure-la doblada i no en versió original.
Qui no tingui suficient domini d'anglès, que no és preocupi, que no tindrà problemes per trobar la sèrie subtitulada en un munt d'idiomes (francès, rus, italià, espanyol...)
La sèrie inicialment és simpàtica però a mesura que és va desenvolupant et va enganxant fins que arriba un moment que és difícil no veure tots els episodis quasi seguits.


FI D'AQUEST ESPECIAL


Després de bastants dies sense actual.lització, ja em torneu a tenir aquí...
Sembla ser que hi ha hagut problemes tècnics amb els servidors, ja que durant bastants dies no és podia accedir de cap manera al blog. No ha sigut problema meu, però igualment em disculpo pels problemes ocasionats.

Gràcies per tots els mails de suport i suggeriments, moltes gràcies també pel munt de persones que visiten el blog.

Com podeu veure al damunt de tot, només clicant en un enllaç que he posat hi ha l'opció de veure el blog traduït a l'espanyol .
Que us sembla aquesta opció?


D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració. 
 

ESPECIAL SÈRIES - FIREFLY


Després de les vacances d'estiu, us presento la sèrie...

Aquí teniu els títols de crèdit d'inici dels episodis. Compte! Que aquesta cançoneta enganxa...Firefly
és una sèrie que és va estrenar el setembre del 2002 a la cadena americana de televisió FOX

A Espanya no s'ha estrenat mai, però és una sèrie fàcil de trobar per Internet en versió original subtitulada.
Editada en DVD a USA el desembre del 2003 .
En els DVD's editats a USA també estan amb opció d'escoltar-los doblats en espanyol neutre.

De que va la sèrie?

En un possible futur cap a l'any 2500, la Terra passa a ser un planeta amb l'ecosistema esgotat, amb massa població i sense recursos.
Això va fer s'hagués d'emigrar a un nou sistema solar en naus espacials multi-generacionals.
Els emigrants és van establir en un nou sistema estel.lar, amb dotzenes de planetes i centenars de llunes.
La societat és una especie de barreja entre el llunyà oest americà i la tecnologia més innovadora, tot i que aquesta tecnologia no està a l'abast de tothom.
Els planetes centrals del nou sistema solar són els mes rics i avançats, i els perifèrics, els més endarrerits i on la gent sobreviu com pot, vivint en planetes mig desèrtics, amb poca tecnologia i
semblants als salvatge Oest Americà.
Els planetes mes allunyats, al sentir-se cada cop més ignorats de la nova capital central van decidir escindir-se i anar "per lliure".

I com a qualsevol país actual això va portar a una guerra civil.
El bàndol de l'Aliança està format per la nova capital central i els rebels o "casaques marrons" la resta de planetes segregacionistes.
La guerra de la Unificació va acabar amb el bàndol de l'Aliança com a vencedor.

El Sergent Malcolm Reynolds, després de lluitar en el bàndol perdedor a la guerra, va aconseguir una nau model Firefly, a la que anomena Serenity (en homenatge a la vall on ell i la resta de rebels van ser vençuts per l'Aliança) i forma una petita tripulació.

És dediquen al contraban, robatoris i altres delictes i tot i que de tant en tant realitzen treballs legals, intenten mantenir-se el més allunyats possible de l'Aliança.


La sèrie comença amb l'arribada a la nau Serenity dels germans Simon i River Tam en el que aparentment sembla que hauria de ser un viatge sense complicacions però llavors comencen de debò els problemes...


Personatges principals:
Nathan Fillion és 'Mal' Reynolds
Malcom 'Mal' Reynolds és el capità de la Serenity . Va ser sergent en el bàndol perdedor de la guerra de la Unificació. Això fa que segueixi ressentit de l'Aliança i provi de coincidir-hi el mínim possible. És un home de forces conviccions morals i estricte codi ètic que poden ocasionar que desobeeixi lleis o assassini per seguir-les. Mantenir sencera la seva nau i viva la seva tripulació són les seves majors prioritats.

Gina Torres és Zoë
Zoë Alleyne Washburne va ser soldat del bàndol perdedor de la guerra de la Unificació, sota les ordres del sergent 'Mal' Reynolds . Un cop final.litza la guerra el segueix i passa a ser la segona al comandament de la seva tripulació. És forta, impecable i molt fidel. És el seu braç dret i és tenen una confiança quasi cega l'un en l'altre. Està casada amb 'Wash' el pilot de la Serenity .

Alan Tudyk és 'Wash'
Hoban 'Wash' Washburne és el pilot de la Serenity, tant boig com experimentat i eficaç als comandaments de la nau. Amb gran sentit de l'humor i ironia. Està casat amb la Zoë i s'estimen amb bogeria.

Morena Baccarin és Inara
Inara Serra és una Acompanyant, una prostituta (paraula que ella evita) legal i de luxe. La seva professió és molt respectada i la seva presència a la nau fa que s'obrin les portes a mons on sense ella seria difícil d'accedir-hi. És molt empàtica. Tot i que 'Mal' en ocasions la mig menysprea pel seu ofici, ella sent una evident atracció cap a ell.

Adam Baldwin és Jayne Cobb
Jayne Cobb és un mercenari, s'encarrega dels treballs bruts, li encanten les armes i tot ho fa pensant en la recompensa. És dur i aparentment poc intel.ligent. 'Mal' sap que si en algun moment li ofereixen més diners que ell, Jayne és pot tornar en la seva contra.

Jewel Staite és 'Kaylee'
Kaywinnit Lee 'Kaylee' Frye té un do amb la mecànica, li encanta fer la seva feina. Sempre està feliç i somrient fins i tot en els moments durs. Adora les maduixes, el Dr. Simon i sobretot la Serenity .

Sean Maher és Dr. Simon
Simon Tam és un jove i dotat doctor. Va deixar el treball en un dels hospitals mes prestigiosos de la capital en assabentar-se que sa germana estava retinguda pel govern. La va ajudar a fugir i ara l'intenta ajudar i protegir tant com pugui.

Summer Glau és River
Rivert Tam és una adolescent superdotada. La seva gran intel.ligència va fer que la seva família la portés a un centre especialitzat. Llavors el govern va aprofitar per experimentar amb la seva ment i quan son germà la va rescatar van passar a ser dels més buscats de l'Aliança. Està mentalment desequilibrada la gran majoria del temps i pot arribar a suposar un perill per tot el que l'envolti.

Ron Glass és Pastor Book
El Pastor Derrial Book és un religiós que després d'un viatge de transport va decidir quedar-se a la Serenity . Coneix i sap remenar les armes amb molta precisió. El seu passat és molt misteriós, tot i que sembla indicar que va estar relacionat d'alguna manera amb l'Aliança.

Dades sobre la sèrie:
La primera temporada havia de ser de 14 episodis, però la sèrie va ser un gran fracàs per TV, (emetien els episodis desordenats, a diferents horaris i actualment, l'episodi pilot i dos episodis més encara segueixen inèdits).
La sèrie va ser cancel.lada, la primera i única temporada consta d' 11 episodis d'uns 45 minuts de durada cadascun.
Poc després de la cancel.lació és va estrenar per DVD i sobtadament va tenir un gran èxit tant de critica com de vendes i va passar a ser una de les sèries de culte amb quasi tants seguidors com X-Files, Babylon 5 o Star Trek i una de les sèries més "abaixades" per Internet.
Aquest inesperat èxit va ocasionar que és real.litzés una pel.licula d'emissió a cinemes amb el títol Serenity.
Tal i com està narrat el film Serenity, és pot veure tranquil.lament de manera independent, però els que prèviament hagin vist la sèrie poden entendre molt millor depèn de quines situacions. A més de final.litzar la trama de la serie Firefly, en el film hi ha més d'una mort de personatges principals a la sèrie original.
En un principi és va comentar que si el film tenia èxit, potser en un futur és farien o més pel.licules o potser hi podria haver continuació de la sèrie Firefly . De moment no hi ha noticies...
Una curiositat sobre Firefly ... El tema principal de la sèrie, "The Ballad of Serenity", va ser escrita pel propi creador de la sèrie Joss Whedon i cantada per Sonny Rhodes


Dades sobre l'autor de la sèrie:
Joss Whedon, creador de la sèrie Firefly, tot i que pugui semblar-ho no és un principiant ni un desconegut ja que és un guionista amb molts anys de feina al damunt.
Va començar escrivint capítols per la sèrie
Roseanne (1988), va guionitzar el film Buffy, The Vampire Slayer (1992) amb Kristy Swanson i Luke Perry de protagonistes. Aquesta pel.lícula va ser un fracàs de public i critica, però Whedon anys més tard, va crear una sèrie amb el mateix títol però amb diferent plantejament, actors i amb moltíssim èxit.
Entre altres films que va guionitzar hi podem trobar:
Speed , X-men, Twister, Waterworld, Toy Story, Alien Resurrection, Titan A.E. , Atlantis: The Lost Empire...
Ell mateix va guionitzar i dirigir el film Serenity (2005)
Gràcies a l'èxit de la sèrie Buffy, The Vampire Slayer (1997) protagonitzada per Sarah Michel Gellar com a Buffy, va real.litzar dos spin-off de la sèrie... Angel (1999) i Fray en format Comic Book per Dark Horse Comics .
Entre els seus projectes més actuals hi podem trobar la creació de la nova i exitosa serie titulada Astonishing X-men en format Comic Book per la Marvel Comics i la continuació del que seria la 8a Temporada de Buffy, the Vampire Slayer en format Comic Book a partir de l'any 2007.
Va rebutjar de guionitzar i dirigir el film X-men 3 .
També és el creador per la FOX de la sèrie titulada
Dollhouse . I per l'any 2011 hi havia l'intenció d'estrenar la nova sèrie: Goners (actualment reescrivint-la i no preparada per la producció)
També és fàcil de trobar per Internet una petita joia creada per Joss Whedon titulada Dr. Horrible's Sing-Along Blog, amb els actors Neil Patrick Harris i Nathan Fillion (el capità 'Mal' Reynolds a Firefly ) com a protagonistes. Si us agraden els musicals d'acció amb molt d'humor, aquesta es la vostra... Quina barreja més curiosa oi?

Comentari:
És difícil de definir ja que podríem dir que és una sèrie "Space-Opera-Futurística" en to Western .
Hi ha efectes especials, acció, humor, ironia... però sobretot hi ha bones histories amb molt bones interpretacions d'actors que fins el moment eren quasi desconeguts.
Si us agraden els diàlegs intel.ligents, l'humor i les bones histories tant d'amor com d'acció... doncs endavant i benvinguts al mon de Joss Whedon amb Firefly .
La gran majoria d'actors que interpreten aquesta sèrie eren desconeguts en el moment de realitzar-se. (Castle, Homeland, V, Terminator The Sarah Connor Chronicles, The Vampire Diaries, Dollhouse, Chuck, són algunes de les sèries que van fer després...)

FI D'AQUEST ESPECIAL

En aquest especial la lletra i les fotografies són més petites del que solen ser-ho normalment. Em disculpo, però he intentat encabir molta informació en poc espai. Espero millorar en properes actual.litzacions.

D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments i comentaris.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
 

ESPECIAL SÈRIES - CALIFORNICATION


En aquest tercer especial tinc el plaer de presentar-vos la sèrieAquí us afegeixo l'inici del primer episodi en els que es veu clarament que es una sèrie especial, "un pel" transgressora i que difícilment deixarà indiferent...Californication és una sèrie que és va estrenar l'agost del 2007 a la cadena americana de televisió

A Espanya és va estrenar a FOX España el gener del 2008, i actualment també és pot veure des del juny del 2008 aDe que va la serie?

Hank Moody és un escriptor novaiorquès que viu des de fa un temps a Los Angeles, ciutat que detesta amb totes les seves forces.


Hank, va escriure un best-seller, el qual van traslladar al cinema en forma d'un film de molt èxit, que ell considera horrible, i en el que no va tenir res a veure a l'adaptació.


A banda d'això, la seva vida amorosa tampoc passa pel seu millor moment, tot i tenir un envejable èxit amb les dones, veu com la seva ex-parella (la Karen) , amb la que te una filla en comú (la Becca) de la que encara segueix enamorat, està a punt de casar-se.


Tot això fa que Hank actualment estigui dins el que és podria anomenar com a bloqueig creatiu. No pot ni aconsegueix escriure una sola línia, llavors és col.lapsa encara més i s'entrega a la beguda, les drogues i el sexe desenfrenat.


En un dels seus jocs sexuals s'enrotlla amb la que sembla ser una admiradora del seu llibre (la Mia).


Malauradament amb el temps descobreix que la noia no només és menor d'edat si no que és la filla de l'actual parella sentimental de la seva ex. (el Bill)


Hank de mica en mica i quasi sense adonar-se veu com la seva actual vida és va complicant cada cop més i més...

Actors principals:
 • David Duchovny és Hank Moddy
 • Natascha McElhone és Karen Van Der Beek
 • Madeleine Martin és Rebecca "Becca" Moody
 • Madeline Zima és Mia Gross
 • Damian Young és Bill Gross
 • Evan Handler és Charlie Rumkle
 • Pamela Adlon és Marci RumkleDades sobre la sèrie:

Sèrie creada per Tom Kapinos (Dawson's Creek)

Retorn a les pantalles de TV de David Duchovny, conegut principalment per interpretar el paper de l'agent Fox Mulder a la sèrie Expediente X (X-Files).

A Californication conjuntament amb David Duchovny hi podem trobar a Evan Handler (24, Sex and the City, CSI: Miami, Perdidos...), Natascha McElhone (Solaris, El Show de Truman, Ronin, La Sombra del Diablo...) o Madeleine Zima, que interpreta a Mia, que molts recordem com l'agradable Gracie,
la nena petita a la sèrie La Tata (The Nanny), dels anys '90.


De moment hi ha cinc temporades emeses. Que consten de 12 episodis d'uns 30 minuts de durada cadascun d'ells.

No és sap del cert quantes temporades tindrà la sèrie, però de moment no s'aturen i van fent. Esperem que quan s'acabin les idees no ho allarguin en excés...Premis:
 • Californication - Globus d'Or a la Millor Comèdia (sèrie de TV)
 • David Duchovny - Globus d'Or al Millor Actor de Comèdia
 • Californication - Premi BAFTA a la Millor Sèrie Internacional


Comentari:

La sèrie va tenir fortes oposicions per part d'agrupacions catòliques i conservadores per evitar la seva retransmissió a molts països.
El més curiós és que no hi ha millor campanya de publicitat que una crítica d'aquest tipus per cridar l'atenció i veure-la, oi?

La veritat és que escenes com les que apareixen en el primer episodi, en la que Hank apaga la seva cigarreta en una pica d'aigua beneita i rep una fel.lació d'una monja dins la mateixa església poden arribar a ofendre a més d'un (i més en un país tant conservador i "purità" com el d' USA)

Sí, hi ha sexe a la sèrie. També escatologia: vòmits desenfrenats i ejaculacions femenines que son com explosions. Peró no és només això, Californication no és una sèrie de sexe i prou. Té una gran profunditat moral i és una historia d'amor exquisida.FI D'AQUEST ESPECIAL


Actualment m'adono que cada cop em costa més i més poder actual.litzar el blog.
Dades, dates, registres, pagines web, blogs, fotografies...
Si vull que sigui correcte i quedi més o menys bé ho he de revisar bastant i em porta bastant temps.
Ja se que no és excusa i que de fer actual.litzacions cada quinze dies estic passant a fer-ho quasi cada trenta.
Espero que em perdoneu les possibles molèsties.

D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
 

ESPECIAL SÈRIES - MOONLIGHT

Com a segon especial us presentaré la sèrie Moonlight
Aquí teniu una "intro" on més o menys es pot veure o deduir l'estil de la sèrie...


Moonlight
és una sèrie que és va estrenar el 28 de setembre del 2007 a la cadena americana de televisió

A Espanya és va estrenar a finals de juliol del 2008 per
I per Internet, la sèrie és relativament fàcil de trobar-la en "Versió Original Subtitulada" (al francès, rus, espanyol...)

Els protagonistes principals de
Moonlight són: Mick St. John i Beth Turner.

Mick St John va ser convertit en vampir 55 anys enrere, a la nit de noces per la seva muller vampiressa Coraline.
Beth Turner, quan era una nena petita va se segrestada per Coraline i salvada per Mick St John.
Beth, sense saber-ho, ha seguit essent protegida per Mick St John fins l'actualitat.

Mick St John viu a Los Angeles i odia ser vampir, lluita amb les conseqüències de la seva immortalitat i aprofita les seves facultats vampíriques per resoldre casos com a investigador privat.

Ara, 22 anys després del salvament, Beth Turner
és una periodista de successos d'un Diari Digital, i gracies a la investigació periodística que desenvolupa, coneix a Mick St John.

De mica en mica i quasi sense adonar-se, tant Mick com Beth s'enamoren l'un de l'altre, amb la peculiaritat de que ella és humana i ell vampir.


A diferència de molts films de vampirs, aquí no tots els vampirs son dolents ni monstres, hi ha de tot, tant "bons" com "dolents".

Els vampirs s'han modernitzat i com un rusc d'abelles han de seguir unes normes jeràrquiques, que entre altres punts estableixen que el benestar de la majoria supera el benestar de la minoria, això implica, el seguiment i ocultació dels vampirs "rebels"...

Actors principals:
 • Alex O'Laughlin és Mick St. John
 • Sophia Myles és Beth Turner
 • Jason Dohring és Josef
 • Shannyn Sossamon és Coraline

Quin seguiment té Moonlight ?

Certament no és una de les sèries de més audiència, però si de molts seguidors.
Emesa en un dels pitjors horaris de la televisió USA (divendres nit), tot i l'horari, en algun moment s'arriba a uns nivells d'audiència molt i molt dignes.

Per aquestes raons no feien dubtar que la CBS comencés a preparar una segona temporada.

La vaga de guionistes americans va fer més mal que res i al final de la temporada, sobtadament va haver-hi la notícia que la sèrie era cancel.lada.

Durant la vaga de guionistes, els seguidors de Moonlight és van mobilitzar i van realitzar una manera curiosa de demanar que se li donés una oportunitat a la serie d'una 2a temporada.

Que van fer?

Juntament amb el recolzament de la Creu Roja americana, van organitzar una donació massiva de sang amb l'objectiu de convèncer a la CBS per renovar Moonlight.
Una manera original de relacionar la donació de sang amb la sèrie (recordem que el protagonista és un vampir) en la que a més s'aprofita per salvar vides...

Malauradament sembla ser que la resolució de la CBS era ferma.

En un principi hi va haver rumors que una altra cadena americana de TV
pogués arribar a obtenir els drets per emetre Moonlight els diumenges, al final ha sigut només un simple rumor.

En un futur, com diu l' Elisenda Camps, tot és possible...

Però de moment ens hem quedat sense Moonlight.
COMENTARI FINAL:

Hi haurà un munt de persones que la poden comparar amb Angel i Buffy the Vampire Slayer (de Josh Whedon ), amb Henry Fitzroy i Vicki Nelson de Blood Ties - Los hijos de la noche o amb Sookie i Bill de True Blood.


Personalment trobo que Moonlight no és la típica sèrie de vampirs…


No veuràs a Mick St. Jones enfolcat en una capa i saltant des de la foscor d'un carreró, ni mossegant a innocents de forma indiscriminada, no és pot transformar en drac-penat, no dorm en un taüt, no se'l pot matar clavant-li una estaca al cor, pot sobreviure enmig del desert a ple llum del dia i creu que l'all és un bon condiment per la pizza.


Tot i això, és un vampir.


Un vampir investigador privat, que té que suportar les conseqüències de la seva immortalitat, lluitar contra els adversaris en el mon humà i vampir, i enfrontar-se a l'amor per una mortal.


FI DEL SEGON ESPECIALEspero que aquest segon especial agradi tant com el primer (el dedicat a la serie DEXTER).
Si alguna persona vol rebre més informació sobre qualsevol apartat del meu blog (films, sèries, comics...) només m'ho ha de demanar...
Si la cosa veig que rutlla seguiré amb propers especials...


D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
 

ESPECIAL SÈRIES - DEXTER


Per començar aquest especial us presentaré la sèrie


Espero que us agradi tant com m'agrada a mi...


Només veient la presentació i els titols de crèdit t'adones que no és una sèrie "normal..."

Dexter
és una sèrie que és va estrenar l'1 d'octubre del 2006 a la cadena americana de televisió

A Espanya és va estrenar a FOX España el novembre del 2007

Està basada en la novel.la "Darkly Dreaming Dexter" (El Oscuro Pasajero) (2004) de Jeff Lindsay .

Dexter Morgan
és un forense que treballa al Departament de policia de Miami, la seva especialitat és " la sang ".

Fins aquí podríem dir que tot està dins una certa normalitat, oi?

Doncs bé, la peculiaritat de Dexter és que sota l'aparença d'un home tranquil, sosset i bastant freak per la sang s'hi amaga un monstre, un psicòpata,
un sanguinari assassí en sèrie.


Orfe des dels 3 anys, el policia Harry Morgan el va adoptar. A mesura que anaven passant els anys i el petit nen s'anava fent gran, Harry és va adonar que Dexter tenia una part fosca dins seu.
Era fred, sense sentiments, calculador, distant i tenia una predilecció per matar petits animalons.

Quan li va quedar clar que no podria frenar el costat fosc, Harry va decidir ensenyar a amagar i reprimir-ho fins que fos convenient.

I com ho va fer?
Doncs mitjançant unes normes i un cert "codi ètic" que consistien en ensenyar-li a dissimular, de cara a tothom, com era veritablement i anant sovint de cacera.

Un cop vist que amb els anys no faria prou matant cérvols, conills i ocells. Harry va decidir ampliar les seves normes cap a Dexter deixant clar, que mai, pot matar una persona sense abans estar del tot segur que aquella persona és veritablement dolenta.

O sigui, anar només pel "dolent" que veritablement s'ho mereix.
També li va ensenyar a saber cobrir el seu rastre i no deixar proves dels seus actes.Actors principals:
 • Michael C. Hall és Dexter Morgan
 • Julie Benz és Rita Bennett
 • Jennifer Carpenter és Deborah "Debra" Morgan
 • Lauren Vélez és la tinent Maria LaGuerta
 • David Zayas és Angelo "Angel" Batista
 • James Remar és Harry Morgan
 • C.S. Lee és Vincent "Vince" Masuka

Els llibres:
 1. "Darkly Dreaming Dexter" (2004) (El Oscuro Pasajero)
 2. "Dearly Devoted Dexter" (2005) (Querido Dexter)
 3. "Dexter in the Dark" (2007) (Dexter en la Oscuridad)
 4. "Dexter by Design" (2009) (Dexter por decisión propia)
 5. "Dexter is Delicious" (2010)

L'autor de tots els llibres és
Jeff Lindsay

Els primers episodis de la 1a temporada són graciosos i entretinguts, peró arriba un moment que la trama és torna trepidant i molt interessant.

Aconsello les dues primeres temporades a tothom que ja estigui un pel cansat de veure sempre el mateix i vulgui coses noves.

La 3a temporada, tot i que possiblement és la més fluixa de totes, no decepcionarà a ningú.

La 4a temporada comença xino-xano, però l'episodi final et deixa en estat de "shock" (almenys a mi).

I respecte a la 5a i 6a temporada...
Segueix el nivell establert en les anteriors temporades sense decebre a ningú.

Aprofiteu a veure-la, en Versió Original o en obert, al canal de TV

Val molt la pena, i com diuen per USA en diferents campanyes...

ULTIMES NOTICIES I CURIOSITATS


Showtime ha "confirmat" que 'Dexter' finalitzarà a la vuitena temporada .
Esperem que no s'ho repensin i ho facin. Millor acabar amb exit i no allargar innecessariament.

Michael C. Hall va anunciar el 13 de gener del 2010 que patia de
Linfoma de Hodgkin .
Oficialment, el 17 de març va final.litzar amb total èxit el tractament de l'enfermetat.


A la vida real, Michael C. Hall i Jennifer Carpenter (sa germana, Debra Morgan, a la sèrie) és van casar l'any 2008 i divorciar l'any 2010.

FI D'AQUEST ESPECIAL


"Parlar" de sèries de TV és complicat, molt complicat.
Perqué? Per que de que és parla? De quines sèries? Les noves? Les antigues? Les mítiques? Les que et van agradar? Les que no et van agradar? Les més conegudes? Les més desconegudes?
Buff!!! Veieu com és complicat?
Per aquesta raó no sé ben bé com ho faré, ni quin guió d'ordre arribaré a establir, suposo que a mesura que vagi fent ho aniré esbrinant...oi?


D'igual manera que en altres temes del blog, accepto i agraeixo tot tipus de suggeriments.

Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.

 
Página 1 de 1. Total : 8 Artículos.