JEROME BIXBY'S THE MAN FROM EARTH

En aquesta ocasió, em decideixo a presentar-vos un film que gràcies a Internet ja està considerada una pel.licula de culte... El seu títol és

Aquí teniu el tràiler oficial de la pel.lícula
(Per motius de drets de visió només el puc afegir en versió original i sense subtítols)


SINOPSIS:
Després de 10 anys com professor d'història, John Oldman, deixa de sobte el seu lloc de treball i decideix mudar-se sense donar cap mena d'explicació.

La mateixa tarda que és disposa a marxar, arriben per sorpresa alguns dels seus amics (un antropòleg, una historiadora, un arqueòleg, una experta en literatura cristiana, un biòleg i un psicòleg )
per organitzar-li una petita festa de comiat.
Durant el transcurs de la festa, John Oldman, fa als seus companys una pregunta...
"I si un home del Paleolític Superior hagués sobreviscut fins l'actualitat?"

Després d'aquesta inquietant pregunta, John Oldman els hi confessa que té 14.000 anys d'edat i que ell és aquest home del Paleolític Superior.

Òbviament, a tots els sorprèn aquesta declaració, i pensant-se que és una mena de joc per una possible novel.lització de la pregunta, cadascú dins la seva especialitzada branca expressa la seva opinió.
John Oldman dona la resposta a les possibles respostes i acte seguit els hi explica "la seva vida..."

INFORMACIÓ SOBRE EL FILM:
Aquest interessant argument és el que vaig llegir, ja fa un temps, i la veritat és que per un amant de la ciència ficció (com jo m'hi considero) aquesta pregunta et deixa amb un gran dubte i amb moltes ganes de saber possibles respostes.


El primer que vaig fer va ser, òbviament, intentar cercar informació sobre el film (director, guionista, actors...)

El guió és obra de
Jerome Bixby, refutat guionista de ciència ficció conegut per la realització de guions de varies series de TV com ara: Star Trek i The Twiligth Zone

L'any 1946 Jerome Bixby va realitzar un primer argument de The man from Earth . Van anar passant els anys i el guió final no l'acabava d'enllestir, juntament amb el seu fill Emerson Bixby va anar polint el guió fins el mateix any de la seva pròpia mort, l'any 1998.
Després de la mort de Jerome Bixby , el guió va caure a les mans de Richard Schenkman que és va encarregar de dirigir la pel.lícula, l'any 2007, amb un pressupost inicial de 200.000 dòlars .
Arribats a aquest punt, et pots espantar una mica, perquè avui dia amb aquesta quantitat de diners és quasi impossible fer una pel.lícula independent i ja no parlem d'un film de ciència ficció...

CURIOSITATS:
Primer punt:
La pel.lícula, de l'any 2007, actualment està considerada de culte, tot i que fa relativament poc temps que és va estrenar als cinemes americans i la veritat és que amb més pena que no pas glòria.
Tot i el poc èxit inicial als cinemes, el film ha rebut diversos premis de la crítica de diferents festivals.

Segon punt:
Sempre s'ha dit que l'únic que és necessita per fe una bona pel.lícula és un bon guió i un grapat de bons actors. En aquest film s'ha dut aquesta premissa fins al final.
Tota l'acció succeeix a l'interior d'un menjador d'una casa, sense efectes especials, ni explosions, poquíssims mobles (un sofà, una xemeneia encesa...) i una ampolla de Johnny Walker edició especial d'etiqueta verda.

Tercer punt:
Una habitació i 8 amics conversant .
Amb només aquests elements la pel.lícula aconsegueix convertir-se en un brillant i intens exercici de la millor ciència ficció especulativa.

O sigui, un bon film de ciència ficció és aquell on es poden el.liminar els efectes especials, i la historia segueix indemne, amb personatges ben desenvolupats i una historia intrigant.

PERSONATGES:
David Lee Smith
("CSI Miami, Pacific Blue, Star Trek Voyager, JAG...")

Tony Todd
("Candyman, Final Destination, The Rock, Wishmaster...")

William Katt
( "The Greatest American Hero , Carrie, Piranha...")

Ellen Crawford

Annika Peterson
("Frederick Forsyth's Icon, CSI: NY, Medium...")

John Billingsley
("The X-Files, Stargate SG-1, Star Trek Enterprise, CSI, True Blood...")

Richard Riehle
("Glory, Fried Green Tomatoes , Free Willy , Fear and Loathing in Las Vegas ...")

Alexis Thorpe
("House, Days of Our Lives, Forsaken ...")

COMENTARI FINAL
És complicat explicar com és possible que una pel.licula de ciència ficció pot arribar a agradar tant.

Sobretot si no té efectes especials i quasi tota "l'acció" succeeix en un mateix pla (una simple habitació)
Quan és sol fer una adaptació d'una novel.la al cinema, la gran majoria de persones sol trobar-hi pegues, ja que tothom quan llegeix és fa l'acció i els personatges seus, i por molt bona que sigui l'adaptació mai arribarà a superar la teva pròpia imaginació.
Aquest interessant film és tot el contrari. T'explica una historia, et posa en situació i et fa pensar sobre el que podria ser. O sigui, fa que al mateix moment que veus les imatges t'imaginis situacions sobre el que t'expliquen.
No se que més dir, només recomano de veure-la i submergir-se en la història.
A mi em va captivar... I a tu?


FI DE L'ESPECIAL

L'últim cop que vaig escriure al blog, em disculpava per la trigança argumentant un accident a la ma i explicant els motius per la que no podria actual.litzar-ho sovint...
Aquest cop no tinc cap excusa, només mandra i deixadesa. Ho reconec. No em justificaré ni explicaré que intentaré millorar...
No puc assegurar quan tornaré a escriure, però el que si que puc assegurar, és que quan ho faci serà perquè de debò en tenia ganes i valia la pena, i no pas per auto-pressions de tenir-ho que fer.
De totes maneres, disculpeu que trigui tant en donar senyals de vida i gràcies per ser "aquí".

Igual que amb tots els articles que he escrit fins el moment, accepto i agraeixo suggeriments.
Recordeu que clicant l'enllaç del damunt de tot hi ha l'opció de veure el blog traduït al castellà .
Gràcies anticipades per l'ajuda i col.laboració.